Italia Ciro Immobile Jorginho lorenzo insigne retrageri italia Italia

Exod la naționala Italiei! Trei staruri iau în calcul să se retragă după ratarea Mondialului

Ratarea Campionatului Mondial din Qatar după 0-1 contra Macedoniei de Nord în semifinalele barajului lasă urme la naționala Italiei, care ar putea trece prin schimbări majore în viitorul apropiat.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2022, 13:50
Data actualizarii: Duminica 27 Martie 2022, 13:51

După ce continuitatea selecționerului Roberto Mancini a fost pusă la îndoială în urma eșecului de la Palermo, presa din Italia anunță acum că trei nume mari ale Squadrei Azzurra iau în calcul să se retragă de la echipa națională.

Trei staruri iau în calcul să se retragă de la naționala Italiei

Este vorba despre Lorenzo Insigne (30 de ani), Ciro Immobile (32 de ani) și Jorginho (30 de ani), toți jucători importanți pentru Italia, care au avut o contribuție semnificativă la triumful de la EURO 2020.

După meciul cu Macedonia de Nord, cei trei au primit permisiunea lui Roberto Mancini de a părăsi cantonamentul de la Coverciano și de a se întoarce la cluburile de care aparțin, chiar dacă Italia are de disputat un amical cu Turcia, marți. 

"Nu a fost luată o decizie finală, dar având în vedere că următorul turneu major la care poate participa Italia este peste mai bine de două ori, există posibilitatea reală să înceapă un nou ciclu la națională.

Atât Insigne, cât și Jorginho au dezamăgit în actualul sezon la cluburile lor, iar în cazul lui Immobile este clar că nu se potrivește sistemului tactic ales de Mancini. Toți trei au fost criticați în termeni duri de fani după eșecul de la Palermo", scrie Football Italia, care citează Corriere dello Sport.

Dintre cei trei, doar Lorenzo Insigne și Ciro Immobile au jucat la o Cupă Mondială alături de Italia. Se întâmpla în 2014, când naționala era eliminată dintr-o grupă cu Anglia, Costa Rica și Uruguay. Ulterior, Squadra Azzurra a ratat la baraj prezențele la edițiile din 2018 și 2022.

Cine sunt jucătorii care s-ar putea retrage de la naționala Italiei după ratarea Mondialului

  • Lorenzo Insigne (Napoli) - 54 de meciuri și 10 goluri la naționala Italiei, campion european anul trecut
  • Jorginho (Chelsea) - 43 de meciuri și cinci goluri, campion european anul trecut
  • Ciro Immobile (Lazio) - 55 de meciuri și 15 goluri, campion european anul trecut
Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!