Roberto Mancini a lămurit lucrurile după eliminarea rușinoasă a Italiei. Ce decizie a luat

Roberto Mancini Italia macedonia de nord Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2022, 10:22
Data actualizarii: Duminica 27 Martie 2022, 10:23

Italia a fost învinsă de Macedonia de Nord, la Palermo, scor 0-1, în semifinalele barajului pentru CM 2022, iar Squadra Azzurra a ratat participarea la turneul final din Qatar.

Dezamăgirea a fost imensă pentru italieni, iar jurnaliștii au speculat imediat posibilitatea ca Roberto Mancini să demisioneze de la cârma naționalei, la doar opt luni după ce a câștigat titlul european.

Roberto Mancini a lămurit lucrurile după eliminarea rușinoasă a Italiei

Au fost avansate variante precum Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Carlo Ancelotti sau Antonio Conte pentru banca Italiei, însă Roberto Mancini pare decis să rămână alături de Squadra Azzurra.

Selecționerul spune că acum e timpul "să lucrăm pentru viitor", iar presa din Italia scrie că atât Roberto Mancini, cât și conducerea Federației își doresc continuarea colaborării.

"Fotbalul poate fi nemilos uneori. Vara trecută eram în vârful Europei, după una dintre cele mai frumoase povești din istoria echipei naționale. Acum ne-am trezit în unul dintre cele mai dramatice momente. E o frustrare imensă, e greu de acceptat, dar acceptarea eșecurilor în viață este parte dintr-o creștere sănătoasă din punct de vedere uman și sportiv.

Să luăm ceva timp acum pentru a reflecta și a înțelege clar. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem acum este să ridicăm capul și să lucrăm pentru viitor. Mulțumim publicului din Palermo pentru căldură, entuziasm și afecțiune", a spus Roberto Mancini, potrivit TMW.

Roberto Mancini (57 de ani) conduce naționala Italiei din mai 2018, iar actualul său contract expiră în iulie 2026.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!