Cele mai bune transferuri din istoria PSG-ului! Cine sunt fotbaliștii care au adus gloria pe Parc des Princes

PSG Mbappe Ronaldinho Italia Cele mai bune transferuri din istoria PSG-ului! Cine sunt fotbaliștii care au adus gloria pe Parc de Princes
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 08:20
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 08:46

În ultimii 10 ani, Paris Saint-Germain și-a făcut loc spre vârful fotbalului european după ce a cheltuit extrem de mulți bani pe transferuri.

După ce au fost cumpărați de QSI în 2011, giganții francezi nu numai că au cheltuit o sumă uriașă, dar au și îndreptat toate privirile spre ei în perioada de transferuri.

  • Cele mai bune transferuri din istoria PSG-ului! Cine sunt fotbaliștii care au adus gloria pe Parc de Princes

În urma transferurilor făcute în ultimii ani, clubul parizian s-a impus acum ca o superputere a fotbalului. Iată o listă cu cele mai bune transferuri ale Parisului de-a lungul secolului al XX-lea.

Thiago Silva – 42 de milioane de euro (de la AC Milan, în 2012)

În vara lui 2012, PSG a făcut două transferuri esențiale de la AC MIlan. Zlatan Ibrahimovic a fost unul, în timp ce Thiago Silva a fost celălalt.

În vârstă de 27 de ani, brazilianul a fost la apogeul puterilor sale și a fost, probabil, cel mai mare fundaș central din lume în perioada petrecută pe Parc des Princes. Poate că singurul său eșec a fost incapacitatea de a aduce trofeul Ligii Campionilor în Paris.

Angel Di Maria – 63 de milioane de euro (de la Man Utd, 2015)

Un transfer nereușit la Manchester United, PSG a încercat să profite de neșansa lui Di Maria din Premier League și l-a adus pe argentinian la 12 luni după ce a ajutat Real Madridul să câștige Liga Campionilor.

Acolo unde Man Utd nu a reușit să obțină productivitate din partea lui Di Maria, PSG a reușit, argentinianul devenind unul dintre cei mai eficienți jucători ai lor pe parcursul sezoanelor petrecute pe Parc de Princes.

Edinson Cavani - 65 milioane de euro (de la Napoli, 2013)

Când PSG l-a transferat pe Edinson Cavani, era considerat unul dintre cei mai ucigători atacanți din Europa și a fost adus ca replică la aducerea lui Radamel Falcao la AS Monaco de la Atletico Madrid.

Potențialul de gol al lui Cavani a fost rareori exploatat pe deplin la Paris. Adesea, el a fost folosit pe postul de extremă dreaptă, deoarece Ibrahimovic ocupa poziția de atacant central. Deși Cavani a recunoscut că acest lucru nu a fost ideal, atitudinea sa a fost exemplară pe tot parcursul drumului său la PSG, având și o statistică favorabilă.

Zlatan Ibrahimovic – 20 de milioane de euro (de la AC Milan, 2012)

Este incredibil de crezut că PSG a plătit doar 20 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai buni jucători din lume din 2012. Zlatan avea doar 30 de ani la acea vreme și, așa cum a arătat în deceniul care a urmat suedezul nu îmbătrânește ușor.

În patru ani la PSG, suedezul a fost un colos. El a marcat 156 de goluri incredibile în 180 de jocuri pentru a-i conduce pe parizieni la patru titluri consecutive din Ligue 1 și 12 trofee în total.

Ronaldinho - 5 milioane de euro (de la Gremio, 2001)

Deși este tentant să credem că jucători de talie mondială nu au făcut parte din lotul lui PSG înainte ca Fondul de investiții din Qatar să preia clubul în 2011, Ronaldinho este contraargumentul perfect pentru această afirmație.

Brazilianul a fost remarcat pentru perioada sa de aur la Barcelona, ​​care a coincis cu triumful catalanilor în Liga Campionilor în 2006, dar cariera sa a explodat la Paris.

A fost adus pentru doar 5 milioane de euro, în cele din urmă a fost vândut cu 32 de milioane de euro doar câțiva ani mai târziu, o afacere incredibilă pentru un jucător care, la apogeul său, a fost cel mai bun fotbalist din lume.

Kylian Mbappe – 145 milioane de euro (de la Monaco, 2018)

Mbappe a ajuns inițial la PSG în 2017 sub formă de împrumut de la AS Monaco, deși afacerea a fost structurată în așa fel încât să fie un transfer definitiv. Într-adevăr, PSG nu trebuia decât să evite retrogradarea pentru ca această afacere să devină permanentă, iar Mbappé să devină cel mai scump jucător U21 all-time.

La PSG, Mbappe a crescut de la un tânăr cu potențial la un superstar mondial, deși rămânerea sa în Paris este incertă din cauza contractului care expiră în 2022.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!