Iarna

Batalie nebuna intre fete: patru pentru primul loc dupa etapele de la Val d'Isere!

Mikaela Shiffrin conduce in continuare Cupa Mondiala la schi alpin, dar Gut, Stuhec si Goggia vin puternic din urma dupa etapele de la Val d'Isere.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 18 Decembrie 2016, 19:52
Data actualizarii: Marti 20 Decembrie 2016, 01:09

Shiffrin n-a punctat deloc in cele trei probe de la Val d'Isere, doua pure de viteza (o coborare si un super-G), respectiv o combinata alpina. Americanca de 21 de ani a preferat sa se odihneasca, marturisind ca e deja foarte obosita, dar promitand ca va fi pe partie etapa viitoare, la Courchevel. Victoriile de la slalom si punctele importante de la urias o mentin insa in top, dar locul 1 ii este asigurat in realitate doar de punctele din coborarile de la Lake Louise, putine (33), dar bune.

La doar 7 puncte in spate este insa Lara Gut, nici ea extrem de fericita dupa etapele din Franta. N-a punctat deloc in primele doua zile, dar si-a revenit la Super-G. Chiar ii cedase locul secund in clasamentul general revelatiei Ilka Stuhec, care a castigat primele doua zile, ajungand la patru victorii in acest sezon, cele mai multe adjudecate de o sportiva pana acum. Stuhec a ratat insa la super-G si e la 12 puncte de Gut, respectiv 17 de Shiffrin. 

Nu mult mai jos, la doar 31 de puncte de primul loc, respectiv la 14 de podium, este italianca Sofia Goggia, posesoarea a sase podiumuri in cele 12 curse de pana acum, dar fara nicio victorie. De la Val d'Isere a plecat cu inca doua medalii de bronz. Dupa combinata din prima zi era chiar ea pe pozitia a doua, fiind apoi devansata insa de Stuhec, iar apoi si de Gut.

Combinata: Stuhec, din nou

Combinata alpina a inceput cu proba de coborare, care le-a adus in fata, in ordine, pe Laurenne Ross, Cornelia Hutter si Ilka Stuhec. Ross a ajuns insa pe 10 dupa slalom, iar Hutter chiar pe 18. Doar Stuhec si-a intarit pozitia, urcand pe primul loc. A venit spectaculos din urma Michelle Gisin, elvetianca de pe 18 la coborare urcand pana pe pozitia a doua la final, cu 12 sutimi in urma. Podium a prins pana la urma si Sofia Goggia, la 16 sutimi, dupa ce mersese bine si la coborare, al patrulea timp. 

Tina Weirather a ratat prima mansa, Lara Gut a abandonat la slalom.

Coborare: surpriza care nu mai surprinde

Deja Ilka Stuhec nu mai pornea ca outsider, iar victoria ei n-a mai fost o surpriza. Slovena o face uitata incet-incet pe Tina Maze, abia retrasa din activitate. A castigat destul de clar coborarea, la 28 de sutimi de urmatoarea clasata, Cornelia Huetter. Mult mai stransa lupta pentru locul al doilea, castigat de austriaca pentru doar 4 sutimi in fata Sofiei Goggia. 

Daca victoria lui Stuhec nu mai poate fi o surpriza, in schimb inca un abandon al Larei Gut era deja o surpriza. Tina Weirather a prins si ea doar locul al optulea, in timp ce Edit Milos a terminat cu un decent loc 12.

Super-G: in sfarsit, Lara Gut

Lara Gut in sfarsit n-a mai comis nicio eroare si nu doar a intrat in puncte, ci a luat chiar potul cel mare la Super-G. Singura care s-a putut aproape in aceasta zi de elvetianca a fost Tina Weirather, locul al doilea la 13 sutimi. A treia a sosit Elena Curtoni, aflata la doar al doilea podium din cariera si pe locul al 30-lea la general acum. 

Castigatoarea ultimelor trei coborari, Ilka Stuhec n-a mai aratat aceeasi viteza si la super-G, terminand a saptea. Edit Miklos prinde trei puncte de pe locul al 28-lea si e pe 19 la general. 

Calendarul si rezultatele Cupei Mondiale la feminin

Calendarul complet

1. Soelden, slalom urias: demonstratie de forta Lara Gut

2. Levi, slalom: un ren pentru Mikael Shiffrin

3. Killington, slalom urias: asalt francez pe coasta de est - Tessa Worley

4. Killington, slalom: nicaieri nu-i ca acasa: 10 la rand pentru Shiffrin la Slalom

5, 6 si 7. Weekend nebun la Lake Louise: doua coborari si un super-G

8 si 9. Shiffrin ia viteza la Sestriere

Modifică setările cookies