Nicaieri nu-i ca acasa: 10 la rand pentru Mikaela Shiffrin la slalom

Iarna
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2016, 18:03
Data actualizarii: Miercuri 30 Noiembrie 2016, 18:08

Slalomul feminin de la Killington a confirmat ca, la ora actuala, in aceasta disciplina exista Mikaela Shiffrin si restul lumii. Iar diferenta e semnificativa.

Pe zapada proprie cu atat mai mult nu avea cum sa fie altfel. In weekend-ul de vacanta de dupa Thanksgiving, americanii au aglomerat Killington, iar incurajarile s-au auzit din nou pana in varful partiei. Conationala lor, Mikaela Shiffrin, a deschis concursul, in calitate de numar 1. Apoi l-a inchis, in calitate de detinatoare a celui mai bun timp din prima mansa. Intre cele doua coborari ale ei, lumea s-a luptat pentru locul al doilea.

Este a 22-a victorie in Cupa Mondiala pentru Shiffrin, respectiv a 10-a victorie consecutiva in slalom-urile la care a luat startul. 73 de sutimi a avut americanca avans fata de a doua clasata, Veronika Zuzulova (Slovacia).

"Am pus singura o mare presine pe mine. Stiind ca am mers atat de bine la slalom aveam o sansa uriasa sa castiga aici. Am vrut sa castig si slalomul urias, dar nu am dat totul acolo. A fost fantastic, au fost 16.000 de oameni sambata, nici nu stiu cati au venit azi, dar e plin si e foarte frumos", a marturisit Shiffrin la final. Americanca e nascuta in Vail, Colorado, dar si-a terminat studiile in Vermont, la doua ore de Killington.

Toata lumea a remarcat atmosfera senzationala. "De obicei concuram in Aspen si pot spune ca publicul nu e niciodata asa, a fost o experienta deosebita sa schiem aici", a declarat a doua clasata, Veronika Zuzulova.

Pe locul al treilea a sosit Wendy Holdener, din Elvetia, la 86 de sutimi de invingatoare. Celelalte au terminat la distanta si mai mare: Nina Loeseth (Norvegia), a patra, la 1 secunda si 34 de sutimi, doar alte doua sportive reusind sa se mai "aproapie" la mai putin de 2 secunde de primul loc: Petra Vlhova (Slovacia, la 1"35) si Lena Duerr (Germania, la 1"49).

Shiffrin s-a distanta major deja si in clasamentul general, dupa patru etape, e adevarat, toate patru probe tehnice, in care a reusit trei podiumuri. Shiffrin (325 de puncte) e urmata de Holdener (168) si Loeseth (165). Urmeaza insa doua etape de coborare si un Super-G.

Calendarul si rezultatele Cupei Mondiale la feminin

Calendarul complet

1. Soelden, slalom urias: demonstratie de forta Lara Gut

2. Levi, slalom: un ren pentru Mikael Shiffrin

3. Killington, slalom urias: asalt francez pe coasta de est - Tessa Worley

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!