Iarna

Mos Craciun a venit deja pentru "regina slalomului" in Finlanda

Mikaela Shiffrin a dominat autoritar prima etapa de slalom a sezonului de schi alpin si a castigat confortabil la Levi, in Finlanda.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2016, 09:56
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2016, 10:13

Americanca pare pregatita sa recupereze trofeul general al probei, dupa ce anul trecut o accidentare a scos-o de pe partie in cinci etape, iar titlul a ajuns la Frida Hansotter din Suedia.

Shiffrin a castigat ambele manse la Levi, dar spune ca simte o competitie mult mai stransa. "Intotdeauna sunt agitat la prima cursa, iar celelalte fete nu slabesc ritmul. Antrenorii insa m-au incurajat si mi-au spus sa dau ce am mai bun si sa nu ma mai gandesc atat, ceea ce m-a ajutat. Simt ca sunt pe drumul cel bun pentru restul sezonului", a spus americanca la final.

Frida Handsotter a inceput bine aceasta etapa, terminand a doua prima mansa, dar in mansa secunda a ratat o poarta si a abandonat. Astfel, pe locul al doilea a terminat Wendy Holdener, la 67 de sutimi de invingatoare. Elvetianca este la al optulea podium al carierei si pare tot mai aproape de prima victorie la slalom. "Am vrut sa castig astazi. Finalul sezonului trecut a fost grozav, ceea ce mi-a dat incredere. A trebuit sa invat sa fiu mai agresiva pe schiuri. Iubesc sa schiez, dar n-a fost usor sa ma concentrez si sa dau totul", a declarat la final Holdener.

Slovacia a prins locul al treilea pe podium, cu Petra Vlhova, la 75 de sutimi de Shiffrin. Vlhova isi confirma astfel rezultat bun si de la Soelden, unde a terminat a opta, iar acum e a patra la general, dupa doua etape, in urma lui Shiffrin, Gut si Holdener.

Etapa s-a desfasurat intr-un decor superb, la Levi, dincolo de cercul polar. Chiar daca altitudinea este mica, zona ofera niste privelisti spectaculoase mai ales cand este soare, cum s-a intamplat in timpul etapei de sambata. La final, castigatoarea a primit in dar si un ren, asa cum este traditia, pe care il va boteza, dar nu-l va lua acasa, ci va fi crescut in continuare la o ferma din zona.

Duminica are loc, tot la Levi, proba masculina de slalom.

Calendarul si rezultatele Cupei Mondiale la feminin

Calendarul complet

1. Soelden, slalom urias: demonstratie de forta Lara Gut

Modifică setările cookies