FOTO ȘI VIDEO Tripla coroană pentru Corona! Echipa din Brașov a încheiat un sezon istoric

corona brasov Albert Zaghidulin Daniel Koger Philippe Cornet Radim Valchar Hochei
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2024, 08:24
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 08:28

Corona Brașov a câștigat Erste Liga, campionatul și Cupa României.

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

CSM Corona Braşov a învins-o în finală pe SC Miercurea Ciuc, cu 3-2 (marţi, la Miercurea Ciuc) şi cu 6-4 (1-1, 1-2, 4-1), miercuri seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov.

Echipa de sub Tâmpa a făcut o repriză a treia excelentă, întorcând scorul, scrie Agerpres. Pentru Corona au înscris Daniel Koger (2 goluri), Radim Valchar, Albert Zaghidulin, Philippe Cornet şi Sebastien Piche, iar golurile ciucanilor au fost semnate de Tihamer Becze, Szilard Rokaly şi Balazs Szabolcs Peter.

Corona Brașov a ajuns la 6 titluri de campioană în ultimul deceniu

Pentru Corona acesta este al şaselea titlu de campioană, după cele din 2014, 2017, 2019, 2021 şi 2023.

Medaliile de bronz au revenit echipei ACSH Gheorgheni, care a câştigat ambele partide cu CSA Steaua Bucureşti din finala mică, 7-4 pe propriul patinoar (marţi) şi 7-4 (3-1, 2-1, 2-2), miercuri, la Otopeni.

Pentru învingători au înscris Hunor Csaszar (3), Peter Vincze (2), Daniel Trancă şi Christopher Bodo, în timp ce pentru stelişti au punctat Szilard Orban, Daniil Martinov, Florin Creangă şi Robert Timaru.

”Trebuie să fac loc pe raft și pentru a treia cupă”

”CEL MAI FRUMOS MECI DE HOCHEI DIN ACEST SEZON A FOST LA BRAȘOV.

Culise: într-unul dintre birourile pe care Corona Brașov le folosește în Patinoarul Olimpic, cu aproape o oră înainte de începerea meciului, unul dintre cei mai importanți membri ai staffului echipei noastre se duce la raftul pe care stau Cupa României și Erste Liga. ”Trebuie să fac loc pentru a treia” spune el preocupat. Le ordonează și lasă un loc mare, gol.

Fără nicio exagerare: în seara aceasta am văzut cel mai frumos meci de hochei din acest sezon, din toate competițiile! Corona Brașov – SC Miercurea Ciuc, în al doilea meci din Finala Ligii Naționale de Hochei a României.

O rivalitate veche. Una care se duce în absolut toate competițiile unde cele două echipe joacă împreună: Cupa României, Erste Liga și Liga Națională. Le-am pus în ordinea în care s-au terminat în acest sezon.

Înaintea meciului de astăzi, Corona câștigase primele două: Cupa României și Erste Liga. Pentru Ciuc, câștigarea acestui meci era vitală, mai ales după partida pierdută ieri seară acasă. Iar meciul n-a început deloc bine pentru ciucani…

În minutul 2, Valchar înscrie pentru Corona. 1-0 și Campionatul României era ca și câștigat. Doar 7 minute, pentru că replica Ciucului a venit. Și-a continuat în repriza a doua: 1-2, 1-3. Ne-am revenit spre sfârșitul reprizei și băieții au făcut 2-3.

În repriza a treia a fost 2-4. Părea că vom vedea un al treilea meci al finalei. Din minutul 9 până în minutul 19 însă a fost o perioadă magică a noastră: 3-4, 4-4, 5-4 și, ca să nu existe niciun dubiu, 6-4! Tribune în delir, cei mai frumoși suporteri, cei care nu s-au oprit nicio clipă din strigat, au ridicat nivelul sonor atât de sus ca și cum abia ar fi început meciul.

Echipa de hochei Corona Brașov a câștigat Campionatul României! Este al treilea trofeu din acest sezon, un lucru care nu s-a întâmplat niciodată la Brașov! Un vis împlinit după o muncă imensă, după mult sânge care a curs la propriu, după ce miile de fani fabuloși au stat alături de echipă zi de zi, indiferent de rezultat.

E un sentiment incredibil să închei sezonul așa. Mai ales că astăzi, la Brașov, am văzut cel mai frumos meci de hochei din România!”, a notat Corona pe site-ul oficial.

Foto și video: Corona Brașov

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!