Federația de hochei îl acuză pe ministrul Novak de ”instigare” și de patinoare construite doar în Covasna sau Harghita

Eduard Novak hochei pe gheata Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 12:37
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 12:42

Forul care conduce hocheiul pe gheață românesc a publicat un comunicat acid la adresa Ministerului Sportului.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Federația Română de Hochei pe Gheață aduce mai multe acuzații la adresa ministrului sportului Eduard Novak, în contextul scandalului scandării ”imnului secuiesc” la naționala României la Campionatul Mondial recent încheiat.

”FRHG a depus eforturi constante în vederea asigurării, în permanență, a unui climat de liniște și echilibru în cadrul activității hocheistice pe gheață și a descurajat orice conflicte de natură interetnică. Cu toate acestea, o serie de factori au ca unic scop, în ultima perioadă, destabilizarea activității FRHG și, ceea este și mai grav, minimizarea eforturilor depuse pentru promovarea acestui sport.

Cu regret s-a constatat o schimbare de atitudine – și nu pozitivă – atât din partea Ministerului Sportului, cât și a unora dintre cluburi, procedându-se la instigarea, în principal a jucătorilor. Astfel s-a creat un climat conflictual, care este de natură să rupă echilibrul care exista la nivelul echipei naționale și între cluburi.

Nu putem să nu constatăm că acest dezechilibru se datorează și faptului că a existat și există o diferență clară în ceea ce privește modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfășurarea acestei activitități sportive. Astfel, dacă în orașe precum București, Suceava, Iași, Constanța, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc au fost construite patinoare și urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleași localități din fonduri CNI (Compania Națională de Investiții)”, se arată în comunicatul Federației Române de Hochei pe Gheață.

România a retrogradat din Divizia I - Grupa A în Grupa B, al treilea eșalon al hocheiului mondial, după 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania și 2-4 cu Ungaria.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!