Kamila Valieva CIO doping Jocurile Olimpice de Iarna patinaj artistic Sporturi

Cazul Valieva: patinatoarea spune că ar fi luat din greşeală medicamentele prescrise bunicului ei

Patinatoarea Kamila Valieva, depistată pozitiv, dar autorizată să concureze la Jocurile de la Beijing, s-ar fi apărat susţinând că a luat din greşeală medicamentele bunicului ei, informează lequipe.fr.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 09:40
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 09:42

Potrivit lui Denis Oswald, preşedintele Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Kamila Valieva şi-ar fi justificat controlul doping în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) prin faptul că a făcut o confuzie cu medicamentele prescrise bunicului ei pentru a trata o problemă la inimă.

”Un tânăr de 15 ani nu ar face nimic rău singur”

Oswald a mai remarcat "că un tânăr de 15 ani nu ar face nimic rău singur”. Luni, într-un interviu acordat Reuters, Witold Banka, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), a cerut o interdicţie pe viaţă pentru cei care dopează un minor.

La rândul său, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că va aştepta o decizie de fond asupra consecinţelor controlului lui Valieva, pentru a da medaliile probelor la care ea va fi participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

CIO a considerat că este "nepotrivit" organizarea ceremoniilor fără ca fondul cauzei să fie soluţionat. Iar organismul reamintit, marţi, că nu a primit motivarea deciziei din partea TAS.

Podiumul de la Jocurile Olimpice ar putea fi stabilit peste câteva luni

"De dragul corectitudinii între sportivii implicaţi”, CIO va aştepta aşadar până se stabileşte sau nu încălcarea de către tânăra patinatoare a regulilor antidoping, care durează în general câteva luni, pentru a stabili podiumul probei pe echipe. "Există şanse mari de a nu da medalia bună echipei potrivite”, a anunţat CIO.

Forul olimpic a cerut, de asemenea, Federaţiei Internaţionale (ISU) să califice un al 25-lea participant la programul liber de joi, în cazul în care Kamila Valieva termină marţi printre primii 24 în programul scurt. În cele din urmă, CIO a informat că eşantionul B al patinatoarei ruse nu a fost încă analizat.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!