„Noi rămânem uniți!” Cum a comentat Adrian Mutu înjurăturile fanilor Rapidului la adresa Cristinei Neagu 

Adrian Mutu Cristina Neagu Rapid Handbal Adrian Mutu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 16:38
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 16:43

Continuă discuția pe tema „conflictului” dintre Cristina Neagu și fanii Rapidului, care au înjurat-o în ultimele întâlniri.

Fanii giuleșteni au fost surprinși înjurând-o pe Cristina Neagu în repetate rânduri pe parcursul meciului din optimile Cupei României, câștigat de CSM București, scor 31-24. Suporterii nu s-au aflat însă la primul astfel de episod, care s-a repetat și cu câteva săptămâni înainte, la întâlnirea din campionat, pe care tot CSM și-a adjudecat-o, scor 27-26. 

În urma jignirilor, Rapid a emis diferite comunicate, atât în rândul secției de fotbal cât și cea a Clubului Sportiv prin care jignirile erau scuzate, motivându-se că totul ar fi pornit de la CSM București, care i-ar fi instigat pe fanii rapidiști prin diferite gesturi, dar și de la declarațiile făcute de Cristina Neagu sezonul trecut, după meciul cu HC Zalău. 

Adrian Mutu a comentat scandalul dintre fanii Rapidului și Cristina Neagu 

Atacurile rapidiștilor la adresa lui Neagu nu s-au oprit. Mai mult, liderul galeriei, Liviu Ungurean amenința că cea mai bună handbalistă a României, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, avea să fie înjurată în continuare. Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a fost întrebat despre situație și a comparat cu momentele prin care a trecut și el, în cariera de fotbalist. 

Mai mult, tehnicianul a prezentat situația ca fiind o „normalitate” pe stadioane și în sport, punctând că în această manieră, fanii încearcă să „intre în capul jucătorului”.

„Noi rămânem uniți. Nu știu ce s-a întâmplat exact acolo. Mi s-a întâmplat și mie pe alte stadioane. Deci cred că facem prea mare caz. Se întâmplă astfel de lucruri. Nu poți să le oprești. Dacă nu le accepți, oricum nu ai ce să faci.

Mie chiar mi s-a întâmplat și mai aproape de casă astfel de lucruri. Normal că nu le-am acceptat, sau nu mi-au plăcut. Dar sunt lucruri care se întâmplă pe stadioane. Și asta face parte din sport. Sunt lucruri psihologice, pe undeva. Sau câteodată. Fac și lucrurile acestea pentru a te scoate din zona aceea de campion, de câștigător. Sunt lucruri care se fac.

Ca să reușești să-l destabilizezi, în cazul meu, sau al tuturor sportivilor care pot să fie decisivi într-un meci, trebuie să intri puțin în capul lui, și să te joci cu mintea lui, ca să-l scoți din mână.

Mie mi s-a întâmplat câteodată să gestionez bine, în sensul să mă ambiționez și mai tare și să nu bag în seamă. Câteodată le-am dat apă la moară și eram cu gândul mai mult la ei decât la treaba pe care trebuia să o fac. Te poate scoate din ritm. Pentru că te enervezi și în loc să te concentrezi pe meciul tău începi să ai alt meci cu suporterii. Ceea ce ei vor.

Cred că pe sportivi ar trebui să-i intereseze mai puțin ceea ce se întâmplă în tribună. Pentru că nu se poate controla. Atâta timp cât există pasiune, rivalitate, nu ai cum să controlezi lucrurile.

Mai ales că sunt și lucruri care se fac intenționat, ca să te scoată din mână. Cred că un jucător la un anumit nivel trebuie să fie pregătit și din acest punct de vedere. Gândește-te ce o să se întâmple la derby-uri, acum în play-off. O sală are 5.000 de spectatori. Sau 7.000. Arena Națională are 55.000. Alte stadioane au 40.000. Și al nostru are 13.000. Și așa mai departe.

Mut mai mulți oameni. Și nu o să fie lucruri de genul. Săpunaru, și este un jucător reprezentativ, a fost înjurat în hal fără de hal. Și nu s-a mai făcut același caz. I-am spus însă și lui Cristi. Nu te mai gândi la asta. Pentru că ei asta vor. Să te scoată din mână”, a declarat Adrian Mutu conform Fanatik

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!