FC Rapid își apără suporterii după înjurăturile aduse Cristinei Neagu: ”Nu putem tolera asta!”

Cristina Neagu CSM Bucuresti Rapid Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 22:48
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 22:49

FC Rapid 1923 a emis un comunicat oficial cu privire la scandalul în care au fost implicați fanii din Giulești, care au înjurat-o pe Cristina Neagu la meciul echipei de handbal cu CSM București.

Cristina Neagu, care a câştigat de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă a lumii, a fost ţinta suporterilor giuleşteni care i-au adresat injurii după fiecare gol marcat în meciul CSM - Rapid, scor 31-24.

La fel ca și clubul de handbal al Rapidului, și reprezentanții FC Rapid au scos în lumină faptul că Neagu a avut o atitudine provocatoare, prin acuzațiile aduse la finalul sezonului precedent, când titlul la handbal feminin a mers în Giulești.

FC Rapid 1923 își apără suporterii: ”Nu putem tolera asta!”

“Avem câteva precizări de făcut din partea FC Rapid București legat de ultimele evenimente vehiculate în mass-media și în rândul fanilor. Nu putem rămâne indiferenți la așa-zisul conflict dintre persoana Cristina Neagu și entitatea rapidistă.

Deși nu are un trecut rapidist, noi o vom respecta pe sportiva Cristian Neagu. Nu trebuie uitat că galeria Rapidului și-a arătat respectul față de Gheorghe Hagi, iar cel supranumit 'Regele' a făcut o reverență în fața galeriei. Să nu uităm că Europa a privit cu uimire parcursul european al echipei de handbal.

Apropo, nu există galeria Rapidului la fotbal și galeria Rapidului la handbal, așa cum a afirmat Neagu. Există o singură galerie care produce spectacol, dar care nu trebuie provocată. Chiar și eu, ca suporter vechi, am o senzație de deja-vu, secvențe din istorie în care am fost mai mereu provocați.

La fotbal sau la handbal, suporterii Rapidului au fost un exemplu de civilizație pretutindeni. Nu o spunem noi, au spus-o adversarii. Tertipurile la care a apelat clubul CSM la adresa clubului Rapid țin de vremurile demult apuse și au avut efectul bumerangului scăpat chiar de către Cristina Neagu.

Sigur, nu suntem de acord cu jignirile, nu fac parte din arsenalul nostru, dar nici nu putem tolera ca suporterii noștri să fie permanent șicanați, iar sportivele noastre să fie acuzate de blaturi și titluri mincinoase, jignindu-le munca. Luăm atitudine pentru că suntem un tot unitar format din cinci litere: Rapid! Și împreună suntem de neclintit”, a fost comunicatul transmis de ofițerul de presă al Rapidului, Lucian Ionescu.

VIDEO - Cristina Neagu, despre înjurăturile venite dinspre fanii Rapidului

Rapid, comunicat oficial: "Declarațiie lipsite de respect ale Cristinei Neagu au inflamat atmosfera"

Federația Română de Handbal a anunțat că se delimitează categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, iar Comisia de Disciplină a solicitat un punct de vedere al clubului CS Rapid cu privire la incidentele din timpul și de la finalul jocului.

Reacția celor de la Rapid a venit miercuri, la prânz. Clubul din Giulești a emis un comunicat amplu în care a vorbit despre importanța suporterilor, anumite abuzuri la care au fost supuși fanii de-a lungul timpului, dar și despre Cristina Neagu.

În ceea ce privește strict conflictul dintre galeria Rapidului și Cristina Neagu, clubul susține că fanii nu au o problemă cu "marea handbalistă Cristina Neagu", ci cu "persoana Cristina Neagu". Motivul ar fi reprezentat de anumite declarații oferite de sportivă la finalul sezonului trecut. (DETALII AICI)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!