Xavi Pascual champions league handbal dinamo handbal Handbal Handbal Masculin Handbal

Xavi Pascual nu se sperie de așteptările fanilor lui Dinamo: "Cred că presiunea este un privilegiu. O prefer mediocrității"

În 2023, toată suflarea dinamovistă speră la ieșirea din grupe și la Final Four-ul Champions League de handbal masculin. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Decembrie 2022, 22:10
Data actualizarii: Miercuri 21 Decembrie 2022, 21:50

Antrenorul echipei Dinamo a rămas în Ștefan cel Mare, deși a avut o ofertă tentantă de la PSG. El spune că nu se sperie de presiunea pusă pe echipa sa, pe care o preferă mediocrității și lipsei de încredere. Pentru anul viitor, dorește sănătate pentru jucătorii din lotul său, pentru a ataca obiectivele ambițioase impuse de conducerea clubului. 

"Cel mai important este să avem sănătate"

"Când mă gândesc la lista de dorințe pentru 2023, mă gândesc și la sport, și la lucruri din afara lui. Cel mai important este să avem sănătate. Dacă suntem sănătoși, apoi avem și chef de muncă, și dorința de a realiza lucruri frumoase. Noi știm care sunt obiectivele noastre pentru 2023 și știm care e drumul pentru a le îndeplini. Cred că important este să dai 100% pentru îndeplinirea acestor obiective. Cred că dacă îți dorești ceva foarte mult și muncești, acel lucru se poate îndeplini. 

Eu cred că presiunea este un privilegiu. Dacă există presiune, înseamnă că există șanse pentru a câștiga meciuri și trofee și că lumea crede în noi. Prefer presiunea și posibilitatea de a câștiga, decât lipsa presiunii și mediocritatea. Presiunea e mereu binevenită și de preferat, din punctul meu de vedere. Diamantele ies sub cea mai mare presiune.    

"E important că știm care ne sunt obiectivele" 

Suntem aici și lucrăm pentru viitor. Obiectivul următorilor trei ani este să ajungem în Final Four-ul Champions League. Cred că ne aflăm într-un moment bun, dar nu va fi ușor. E important că știm care ne sunt obiectivele și știm ce trebuie să facem pentru a le îndeplini. De asemenea, pentru mine este foarte important ca fanii să fie alături de echipa unde lucrez. Suntem mai puternici, indiferent dacă jucăm la sala Dinamo sau la Polivalentă. Când avem fanii alături de noi, suntem mult mai puternici. E un sentiment special să știi că atâția oameni te susțin, că sunt aproape de tine", a declarat tehnicianul.

Lider detașat în campionat, la o victorie de calificarea în playoff-ul Champions League

După 15 etape jucate în actuala ediție a Ligii Zimbrilor, Dinamo este lider cu un avans de 10 puncte față de CSM Constanța, iar echipa pare să nu aibă emoții în a câștiga al șaptelea titlu consecutiv de campioană (în 2020 nu s-a acordat trofeul, deși Dinamo era lider al campionatului).

În Champions League, "buldogii" ocupă poziția a patra în Grupa A, cu 11 puncte acumulate în zece meciuri jucate, urmându-le în clasament celor de la PSG (16p), Veszprem (16p) și Magdeburg (14p), dar suclasându-le pe GOG Handbold (9p), RK Zagreb (8p), Wisla Plock (5p) și FC Porto (1p). 

Până acum, elevii lui Xavi Pascual au câștigat cu Porto (32-27), Zagreb (29-28) și Plock (32-28, 28-26), au remizat cu GOG (38-38), Zagreb (27-27) și Veszprem (31-31) și au cedat partidele cu Magdeburg (28-30), Veszprem (30-33) și PSG (29-36). În faza grupelor, dinamoviștii mai au de jucat cu Porto (8 februarie / deplasare), PSG (16 februarie / deplasare), GOG (23 februarie / acasă) și Magdeburg (2 martie / deplasare).  

Text și foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!