Tadici și-a înjurat elevele și a fost pedepsit de Comisia de Disciplină a FRH. Ce sancțiuni a primit

Gheorghe Tadici Handbal Suspendare record în handbalul românesc! Gheorghe Tadici și-a înjurat jucătoarele și va plăti scump
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 14:23
Data actualizarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 14:45

Gheorghe Tadici și-a primit suspendarea, după ce și-a înjurat elevele în timpul duelului dintre HC Zalău și Rapid, din Cupa României, câștigat de echipa sa cu 26-24.

Antrenorul va sta departe de bancă mult timp. Federația Română de Handbal, prin Comisia de Disciplină, a decis să îl suspende timp de 8 etape, la care se adaugă și o amendă de 1.000 de lei.

Tadici, sancționat

 

  • Suspendare record în handbalul românesc! Gheorghe Tadici și-a înjurat jucătoarele și va plăti scump

"În legătură cu sesizarea domnului președinte Dedu Alexandru privind comportamentul domnului antrenor Gheorghe Tadici (HC Zalău), în Time-Out-ul jocului dintre HC Zalău și CS Rapid București disputat în cadrul Cupei României Fan Courier în data de 29.08.2021 la Brăila. Comisia văzând și punctul de vedere al domnului profesor Tadici, hotăraște:

- Sancționarea domnului profesor Tadici Gheorghe cu SUSPENDARE 8 (opt) etape, începând cu data de 08.09.2021 și penalitate de 1000 lei, termen de achitare 07.11.2021, pentru insulte, jigniri și amenințări aduse proprilor jucătoare conform art.43.2, lit.a, pct 1, cu aplicare art.34.1, lit. h, (Recidivă – data 02.03.2021 și 30.08.2021).", se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

Cum și-a justificat Tadici derapajul

 

Gheorghe Tadici va reveni pe banca celor de la HC Zalău abia pe 5 ianuarie 2022, când se va juca etapa a 10-a a Ligii Florilor. Antrenorul a recunoscut public că și-a cerut scuze după acel incident.

"Domnule, te rog să mă crezi că deja mi-am cerut scuze în fața echipei, cu toate că două jucătoare m-au adus în halul ăsta din cauza greșelilor pe care le-au făcut pe teren. Repet, am vorbit cu fetele și mi-am cerut scuze.

Dar am repetat de 100 de ori, practic, ceea ce trebuiau să facă pe teren, iar aceste două jucătoare făceau tot ca ele. M-au scos din minți și am cedat. De la 10-6 ajunsesem din cauza greșelilor acestor fete la 10-9

Însă vreau să știți și care a fost motivul principal de am fost atât de încărcat și stresat emoțional, pe lângă faptul că am fost și foarte obosit.

Vreau să știți că mi s-a întâmplat o nenorocire în familie, iar eu am rămas lângă echipa mea să îmi disput meciurile. Abia apoi m-am dus să îmi înmormântez sora. Acest lucru l-am făcut joi la Cluj.

Vă spun dumneavoastră cum le spun și fetelor mele. În acest sport nu ai nuntă și nu ai înmormântare atunci când joci. Toți trebuie să ne sacrificăm pentru marea performanță. Eu am ales să rămân la echipa mea pentru acele meciuri. Iar apoi am plecat la Cluj să îmi înmormântez sora. Eu m-am ocupat aproape de tot din toate punctele de vedere”, a declarat Tadici pentru Prosport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!