Handbal

ROMANIA - NORVEGIA | Programul Romaniei si toate calculele pentru o semifinala de vis la Paris! Cum ajung Neagu&co. in penultimul act al competitiei

Romania a obtinut 3 victorii senzationale la Europeanul din Franta.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018, 07:37
Data actualizarii: Joi 06 Decembrie 2018, 07:49

Trei victorii din trei meciuri! Nationala Romaniei se afla intr-un punct excelent dupa faza preliminara a Europeanului din Franta, castigand toate meciurile, inclusiv ultimul, cel cu Norvegia, 31 - 23. Victoria contra detinatoarei titlului e una cruciala, care le permite elevelor lui Ambros Martin sa viseze la o medalie. Motivul? Romania pleaca cu patru puncte in grupa principala de la Nancy, in timp ce Norvegia nu are niciun punct, din cauza esecurilor cu Romania si Germania.
 

Asadar, calculele sunt relativ simple. Pentru ca Romania sa mearga in semifinale, e suficienta o victorie cu Ungaria! In acest caz, Romania ar face sase puncte, doar victorii ale Spaniei contra Norvegiei, Germaniei si a Romaniei putand scoate nationala noastra din calcule. In aceste conditii, Romania si Spania ar face sase puncte, iar departajarea s-ar face la meciuri directe, Spania avand avantaj in aceste conditii. Totusi, e greu de crezut ca echipa iberica, formatie care pleaca cu zero puncte in grupa principala, poate reusi trei victorii, astfel ca o victorie contra Ungariei ne-ar aduce, aproape sigur, in semifinale.
 

Primul meci, e insa, contra Olandei, pe 9 decembrie. Staff-ul nationalei era multumit la finalul meciului cu Norvegia, dar si temator, avand in vedere modul in care poate reactiona nationala noastra la o astfel de pauza lunga. Deocamdata, Romania a evoluat excelent, iar din acest motiv, o pauza nu era chiar neaparat necesara. Totusi, o victorie contra Olandei, cealalta echipa care are 4 puncte in grupa principala, ar rezolva in mare masura situatia in grupa, Romania putand pierde celelalte partide, contra Spaniei si Ungariei, fara a-si periclita situatia in clasament.
 

Cert e doar ca dupa trei meciuri, Romania si Olanda sunt singurele echipe cu parcurs 100%, iar acest lucru ne ajuta enorm in fazele superioare ale competitiei.

Programul Grupei Principale II (Nancy)

Vineri, 7 decembrie
19:00 Spania - Germania
22:00 Ungaria - Norvegia

Duminica, 9 decembrie
19:00 Ungaria - Germania
22:00 Olanda - Romania

Marti, 11 decembrie
19:00 Spania - Romania
22:00 Olanda - Norvegia

Miercuri, 12 decembrie
15:45 Spania – Norvegia
19:00 Ungaria - Romania
22:00 Olanda – Germania


Clasament :

1. Romania 4p (+13)
2. Olanda 4p (+4)
3. Ungaria 2p (+3)
4. Germania 2p (-4)
5. Spania 0p (-7)
6. Norvegia 0p (-9)

Foto: Nebojsa Tejic / Kolektiff Images

Modifică setările cookies