VIDEO EXCLUSIV România - Germania 29-29, în ultimul test înainte de EURO. Cristina Neagu a marcat 11 goluri, Laura Pristăvița s-a accidentat

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Noiembrie 2022, 20:59
Data actualizarii: Miercuri 02 Noiembrie 2022, 21:08

România a remizat la Tatabanya, scor 29-29 (16-15), cu Germania, miercuri seara, în ultimul meci-test înainte de Campionatul European. Partida de la Tatabanya a fost transmisă ÎN DIRECT, AICI.

România - Germania 29-29 (16-15)

Echipa României va pleca joi spre Skopje, unde va disputa meciurile din grupa C preliminară: în 5 noiembrie, cu Olanda (ora 21.30), în 7 noiembrie, cu Franţa (21.30) şi în 9 noiembrie, cu Macedonia de Nord (19.00).

Final de meci la Tatabanya!

Min.30 România - Germania 29-29 Nemțoaicele ratează un atac pozițional, la 29-29, dar tricolorele nu reușesc să marcheze pe ultimele opt secunde ale meciului. 

Crina Pintea aruncă dintr-o poziție incomodă fără să mai schimbe tabela. 

Min.58 România - Germania 29-29 Dumanska ține aprins focul speranței pentru România, cu a zecea paradă salvatoare. 

Min.55 România - Germania 25-25 România e egalată cu cinci minute înainte de final. Echipa lui Florentin Pera nu mai gestionează cu luciditate atacurile și se bazează în special pe aruncările de la 9 metri. 

Min.49 România - Germania 24-22 Neagu înscrie pentru a opta oară în confruntarea de la Tatabanya.

Min.45 România - Germania 21-20 Germania apelează la faulturi grosolane și după ce Lixăndroiu a fost împinsă în semicerc și s-a lovit la cap, și Seraficeanu a fost busculată pe semicerc și s-a accidentat tot în zona capului. Aflată în săritură, extrema dreaptă nu a mai reușit să activeze "autoprotecția" în apărare. 

Min.41 România - Germania 20-20 Bianca Bazaliu își pune în valoaare detenta și trimite o torpilă în vinclul porții Germaniei. 

Min.35 România - Germania 18-17 Pe un atac poziționat, Laura Pristăvița pătrunde prin inter dreapta, privește cu coada ochiului spre extremă, dar calcă greșit și se accidentează. Intervine echipa medicală, iar centrul României părăsește terenul. 

Florentin Pera are probleme mari pentru că și Eliza Buceschi, cealaltă coordonatoare de joc, e accidentată momentan, după partida cu Ungaria, de zilele trecute. 

Min.33 România - Germania 16-16 Început echilibrat în repriza a doua. 

Start în repriza secundă! 

Se încheie prima repriză cu un forcing al Sorinei Grozav, care a impresionat în ultimele minute. România putea să se distanțeze în partea a doua a actului inaugural, însă din păcate jocul cu extremele nu a funcționat deloc. Tot greul a rămas pe umerii Cristinei Neagu și pe linia de 9 metri care a colaborat fără cusur cu pivotul Crina Pintea. 

Min.30 România - Germania 16-15 Sorina Grozav înscrie la ultima fază a primei reprize după o acțiune care a paralizat întreaga defensivă a nemțoaicelor. 

Min.29 România - Germania 15-14 Sorina Grozav marchează primul său gol, cu o aruncare de picioare, la seminălțime.

Min.27 România - Germania 14-14 Bianca Bazaliu înscrie din nou, dar nemțoaicele egalează. Florentin Pera cere time-out.

Min.25 România - Germania 13-12 Bianca Bazaliu marchează cu o aruncare de la șold după un contraatac fulgerător.

Min. 23 România - Germania 12-12 Daciana Hosu închide poarta la o lovitură de la 7 metri și ridică pumnul triumfător. 

Min.19 România - Germania 11-10 Crina Pintea e faultată dur de o adversară și își stăpânește cu greu nervii după o altercație pe semicerc. 

Min.15 România - Germania 8-9 Se joacă mai mereu cu garda jos și se marchează aproape la fiecare atac. Neagu caută culoare și înscrie al patrulea gol. 

Selecționerul Florentin Pera o trimite în poartă pe Yulia Dumanska în locul Dacianei Hosu. 

Min.13 România - Germania 7-7 Bolk trimite o torpilă de la 9 metri în vinclul porții Dacianei Hosu, dar Crina Pintea răspunde imediat. România mizează la linia de 9 metri pe trioul Grozav - Pristaviță - Neakgu. 

Min.11 România - Germania 6-6 Cristina Neagu nu iartă de la 7 metri după ce Sorina Grozav a fost faultată dur în semicerc.

Min.10 România - Germania 5-6 Nemțoaicele le surprind pe tricolore mai ales pe extreme, unde jucătoarele noastre sunt statice, și trec pentru prima dată în avantaj.

Min.6 România - Germania 5-3. România se distanțează la două goluri după o reușită din 7 metri "marca" Neagu și un gol pe contraatac înscris de Laura Pristavița.

Min.4 România - Germania 3-2 Gol superb înscris de pe extrema dreaptă. Seraficeanu și-a deschis mult unghiul și a imprimat un efect magnific mingii.

Min.3 România - Germania 2-2 Cristina Neagu înscrie cu o aruncare violentă de la 9 metri. 

Min. 2 România - Germania 1-0 Crina Pintea, rămasă singură pe pivot, înscrie primul gol al României, după o pasă trimisă de Cristina Neagu. 

România - Germania 0-0

Start de meci! 

La partida din această seară, selecționerul Florentin Pera nu se poate baza pe Eliza Buceschi, accidentată la genunchi în confruntarea cu reprezentativa Ungariei. 

Meciul se joacă la Tatabanya, în Ungaria, și e reprezintă ultima repetiție înainte de Campionatul European, care va debuta pe 4 noiembrie. 

În penultimul meci, în urmă cu patru zile, România a pierdut partida cu Ungaria, scor 28-33, după ce la pauză elevele lui Florentin Pera au condus cu 17-15. 

România - Germania, ultimul test înainte de EURO

Elevele lui Florentin Pera se află în Ungaria, la Tatabanya, unde joacă într-un turneu amical înainte de Campionatul European, competiție care debutează la 4 noiembrie, LIVE BLOG pe www.sport.ro.

După ce sâmbătă Cristina Neagu și colegele ei au fost învinse de Ungaria, 28-33, miercuri tricolorele întâlnesc Germania, LIVE pe Pro Arena și VOYO. 

Nemțoaicele evoluează azi, tot la Tatabanya, cu selecționata maghiară, de la 18:00.

Programul României la EURO 2022

Apoi, România va pleca pe 3 noiembrie spre Skopje, unde va disputa meciurile din grupa C preliminară: în 5 noiembrie, cu Olanda (ora 21.30), în 7 noiembrie, cu Franţa (21:30) şi în 9 noiembrie, cu Macedonia de Nord (19:00).

Campionatul European - EHF EURO 2022 va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

VIDEO Ungaria - România 33-28

Lotul convocat de selecționerul Florentin Pera

Portari

Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)

Interi stânga

Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Sorina Grozav (CS Rapid)

Centri

Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Eliza Buceschi (CS Rapid)

Extreme dreapta

Alexandra Badea (CS Rapid), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mihaela Mihai (CSM Bucureşti)

Extreme stânga

Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea)

Pivoţi

Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CS Rapid), Andreea Ţîrle (Minaur Baia Mare)

Antrenori

Florentin Pera (principal), Bogdan Burcea (secund), Ildiko Barbu Kerekes (portari)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!