FOTO ȘI VIDEO Ce scrie presa maghiară după Ungaria - România 33-28

Naționala României a fost învinsă sâmbătă la Tatabanya de Ungaria, scor 28-33 (17-15), în penultimul amicat înainte de Campionatul European de handbal feminin.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 22:53
Data actualizarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 23:24

Prima repriză a fost dominată la nivel mental de România care a găsit breșe în defensiva fragilă a gazdelor grație unei circulații în mare viteză a mingii. Cu extreme mobile și cu un joc cu pivotul care a funcționat, elevele lui Florentin Pera au intrat în avantaj la pauză, 17-15, însă în actul secund tricolorele nu au mai găsit soluții în atac. 

Presa maghiară a subliniat punctul forte al Ungariei: jocul din apărare în repriza a doua

Maghiarele au mizat pe o apărare mult mai agresivă care a anulat schemele de joc ale tricolorelor eficiente în primele 30 de minute. De altfel, publicația maghiară Nemzeti Sport a evidențiat punctul forte al trupei lui Vlagymir Golovin - apărarea precisă din repriza a doua.

"Am învins naționala României cu un joc grozav etalat în a doua repriză.

După o primă repriză plină de greșeli, echipa maghiară a învins echipa de handbal feminin a României cu 33-28 în primul meci de încălzire dinaintea Campionatului European din noiembrie la Tatabánya datorită apărării îmbunătățite din repriza secundă.

Aceasta a fost a 57-a victorie a Ungariei împotriva României în cele 100 de partide directe, și a zecea reușită a lui Golovin cu echipa Ungariei de când a fost numit selecționer", a scris publicația Nemzeti Sport.

Foto: Nemzeti Sport

Născut la Odessa, antrenorul Ungariei, Vlagymir Golovin, are 52 de ani și a fost numit selecționer anul trecut. Florentin Pera (42 de ani) l-a înlocuit în funcția de antrenor al tricolorelor pe Adrian Vasile, actualul tehnician de la CSM București.

Golurile gazdelor au fost reuşite de Katrin Klujber 9, Greta Marton 5, Greta Kacsor 5, Csenge Kuczora 3, Anna Albek 2, Noemi Pasztor 2, Viktoria Gyori-Lukacs 2, Dora Hornyak 1, Reka Bordas 1, Petra Vamos 1, Kinga Debreczeni-Klivinyi 1, Nadine Schatzl 1. Marcatoarele României au fost Grozav 11 goluri, Bazaliu 4, Pristăviţa 3, Ostase 3, Neagu 3, Seraficeanu 3, Ţîrle 1, iar pentru Ungaria s-a remarcat Klujber nouă reuşite.

Turneul de la Tatabanya mai cuprinde meciul Ungaria - Germania (31 octombrie, ora 18:00) şi partida România - Germania (2 noiembrie, 19:00) - în direct pe Pro Arena și VOYO.

 

Programul României la EURO 2022

Apoi, România va pleca pe 3 noiembrie spre Skopje, unde va disputa meciurile din grupa C preliminară: în 5 noiembrie, cu Olanda (ora 21.30), în 7 noiembrie, cu Franţa (21:30) şi în 9 noiembrie, cu Macedonia de Nord (19:00).

Campionatul European - EHF EURO 2022 va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Lotul convocat de selecționerul Florentin Pera

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Sorina Grozav (CS Rapid)

Centri: Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Eliza Buceschi (CS Rapid)

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mihaela Mihai (CSM Bucureşti)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea)

Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CS Rapid), Andreea Ţîrle (Minaur Baia Mare)

Antrenori: Florentin Pera (principal), Bogdan Burcea (secund), Ildiko Barbu Kerekes (portari)

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies