Handbal

FOTO Reacție categorică a Marianei Târcă după calificarea naționalei la EURO. "Jocul e făcut încă foarte mult pe Neagu!"

Reprezentativa condusă de Adi Vasile s-a calificat pentru a 14-a oară la Campionatul European. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Aprilie 2022, 12:05
Data actualizarii: Luni 25 Aprilie 2022, 12:11

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO 2022, după ce a învins Austria cu scorul de 38-29 (19-13), duminică, la Râmnicu Vâlcea, în ultimul meci din Grupa a 2-a a preliminariilor.

Mariana Târcă, una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc, a subliniat un aspect al jocului pe care mizează naționala. Mariana Târcă, antrenoare care a promovat nenumărate jucătoare de top, a lansat-o în urmă cu mulți ani, la Rulmentul Brașov, pe Cristina Neagu, actualul căpitan al tricolorelor.

"Jocul e făcut foarte mult încă pe Neagu, jocul ar trebui puţin schimbat ca gândire tactică, mai elaborat. Consider că avem jucătoare de valoare, dar cu un joc combinativ de echipă cred că România ar arăta mult mai bine. Şi dacă s-ar face o concurenţă loială pe posturi, echipa României va juca mult mai bine, nu să se ştie titularele de drept şi rezervele de drept. 

Noi cam facem schimbul ăsta de generaţii de cel puţin şase ani, dacă eu îmi aduc aminte bine şi va mai dura încă şase ani, dacă nu vom avea o strategie exactă în ceea ce priveşte jucătoarele tinere, talentate, care să se regăsească în echipa naţională şi cărora să li se dea încredere. 

Văd că noi tot căutăm un singur om pe teren, ceea ce nu e normal. Nu e greşeala Cristinei, e greşeala celor care induc această idee şi care o pun în practică pe teren. Cristina poate să fie utilă cu un joc colectiv, de echipă, unde să pună în valoare fiecare jucătoare, nu doar să pornească toate acţiunile de la ea, de pe loc, fără mişcare. Ne trebuie un joc de echipă mai elaborat, în viteză, unde să ne punem fiecare jucătoare în valoare pe post", a declarat Mariana Târcă pentru Orange Sport. 

  • Sâmbătă, Danemarca a dispus de Insulele Feroe cu 26-15. Danemarca a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 12 puncte, urmată de România, 7 puncte, Austria, 5 puncte, Feroe, 0 puncte.
  • Primele două clasate s-au calificat la EURO 2022, care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final e programată pe 28 aprilie, la Ljubljana.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies