Handbal

Asta da atitudine! Reacția Lorenei Ostase după calificarea României la Europeanul de handbal

Reprezentativa feminină s-a calificat pentru a 14-a oară la turneul final al Campioantului European de handbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Aprilie 2022, 08:24
Data actualizarii: Luni 25 Aprilie 2022, 08:37

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Râmnicu Vâlcea, reprezentativa Austriei, scor 38-29 (19-13), în ultimul meci din grupa 2 preliminară a Campionatului European din 2022 şi s-a calificat la turneul final. Cristina Neagu a fost de neoprit, fiind principala marcatoare a partidei.

Și Lorena Ostase a avut o evoluție entuziasmantă.

Lorena Ostase: "Nu am avut sărbători, dar s-a meritat!"

"Mă bucur că ne-am regăsit, publicul ne-a dat multă energie, iar jocul nostru a fost un pic schimbat, cu mai multă încredere, dar și cu mai puține greșeli tehnice. A fost cea mai frumoasă atmosferă pe care am trăit-o într-un meci la echipa națională, mai ales că a fost în ziua de Paște. Nu sunt eu de mult la echipa națională, dar un astfel de meci nu se uită", a declarat pivotul Lorena Ostase, potrivit eurosport.ro.

"Nu am avut sărbători, dar s-a meritat, am obținut această calificare și ne-am bucurat împreună cu fanii noștri. Dacă avem răbdare și încredere în această echipă, vom avea și rezultate. Dar trebuie toate etapele parcurse", a mai precizat handbalista legitimată la CSM Slatina.

  • Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 12 goluri, Pintea 4, Ostase 4, Bazaliu 4, pentru România, respectiv Frey 6, Neidhart 6, pentru Austria.

În urma rezultatului, tricolorele încheie pe locul 2, cu 7 puncte, după liderul neînvins Danemarca (10), ambele fiind calificate la turneul final. Austria, de pe 3 (5 puncte) şi Insulele Feroe (locul 4, 0 puncte), ratează Campionatul European din 2022.

Modifică setările cookies