Cristina Neagu CM de handbal feminin Echipa Nationala de Handbal stanga - cristina neagu Vasile Stanga Handbal

"Nu știu ce a vrut să demonstreze!" Cristina Neagu, criticată aspru de Vasile Stângă 

România a demonstrat la Campionatul Mondial că are resurse să joace, în anumite fragmente ale meciurilor, și fără liderul naționalei, Cristina Neagu.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 13:17
Data actualizarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 13:38

Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă a României, a decis să nu facă parte din lotul tricolorelor la Mondialul din Spania, unde azi au loc semifinalele, competiție la care elevele lui Adi Vasile au încheiat pe locul 13. 

Crina Pintea și colegele ei au câștigat trei partide la CM 2021, însă nu au terminat între primele 10, obiectiv impus de președintele FRH, Alexandru Dedu.

Vasile Stângă: "Cristina Neagu a greșit enorm!"

Vasile Stângă, golgheterul all-time al naționalei de handbal (1.414 goluri), consideră că Neagu a greșit când a hotărât să nu joace la acest turneu final.

"A greşit enorm de mult! Nu ştiu ce a vrut să demonstreze, poate că a vrut să demonstreze: „Uitaţi echipa fără mine. Vedeţi ce se întâmplă?“. Cu toate că, fără ea, echipa a avut un joc colectiv mai bun. Dar Neagu a greşit! Echipa naţională e o mândrie. Eu aşa ştiu. Pe vremea mea, era o bătaie să ajungi la echipa naţională.

Era concurenţă. Nu puteai să refuzi echipa naţională, orice s-ar fi întâmplat! Acum însă, e democraţie. Fiecare face ce vrea. Asta e... Neagu putea să dea o mână de ajutor la acest turneu.

Putea să nu joace în meciurile pe care ne lăudăm că le-am câştigat, cu Iranul, cu Kazahstan şi cu Puerto Rico. Dar putea să joace, măcar câteva minute, în meciurile grele, să intre pe teren măcar la aruncările de la 7 metri", a declarat Vasile Stângă, într-un interviu realizat de Amir Kiarash, în Adevărul. 

"Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage. Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsească o echipă și mai bună. Nu e ceva definitiv!", a declarat Adi Vasile, după anunțul Cristinei Neagu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!