România - Germania 22-24 (12-9). Vis strivit! Tricolorele au făcut o repriză secundă slabă și pe faza de atac, și pe apărare. România a ratat intrarea în primele 8 la CM de handbal 

Romania - Germania CM de handbal feminin Cristina Neagu Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Decembrie 2023, 20:27
Data actualizarii: Joi 07 Decembrie 2023, 20:42

În primul meci din Grupa Principală III a Campionatului Mondial de handbal, elevele lui Florentin Pera au fost învinse joi seara de Germania, scor 22-24, după ce la pauză conduceau la trei lungimi, 12-9. 

România - Germania 22-24 (12-9)

Final de meci! Speranțele României sunt arse de mașinăria germană care a revenit senzațional în actul secund. Cu Neagu în teren, tricolorele au fost citite de nemțoaice în repriza a doua și jocul agresiv etalat le-a estompat elanul româncelor. Intrate cu un avans de trei goluri în actul secund și cu Daciana Hosu excelentă, româncele au ratat mai ales pe extreme. 

  • Cristina Neagu/sursa foto: Imago

Min.58 România - Germania 22-24 Bianca Bazaliu înscrie al treilea gol consecutiv. 

Min.57 România - Germania 21-24 Bazaliu înscrie din nou.

Min.55 România - Germania 20-24 Bianca Bazaliu trimite o torpilă de la 10 metri.

Min.53 România - Germania 19-24 Arbitraj video! Crina Pintea primește cartonaș roșu după un duel cu Smitts. Situația se complică pentru România. Jucăm în inferioritate numerică două minute. România a înscris doar de șapte ori în 23 de minute.

Min.51 România - Germania 18-22 Buceschi concretizează o aruncare de la 7 metri.

Min.50 România - Germania 17-22 Nimic nu mai funcționează în jocul tricolorelor și Germania se distanțează la cinci goluri, moment în care Pera cere time out și solicită ca defensiva să mizeze pe sistemul 5 plus 1. Cristina Neagu trece centru, Bianca Bazaliu e inter stânga.

Min.46 România - Germania 17-18 Repriză infernală pentru România, care cedează și în defensivă. Germania găsește spații. Pera a scos-o pe Cristina Neagu. România mizează numai pe linia de 9 metri. 

Min.45 România - Germania 16-17 Eliza Buceschi nu greșește de la 7 metri.

Min.44 România - Germania 15-17 Smits mărește avansul nemțoaicelor. 

Min.41 România - Germania 15-15 Nemțoaicele egalează, Neagu ratează din nou. La 15-16, Florentin Pera cere time-out. "Fetelor, nu e nimic pierdut. Avem nevoie acum doar de relația unu la unu".

Min.39 România - Germania 15-14 Pintea ratează după ce Hosu intervenise excelent. România caută culoare de pătrundere pe fondul ratărilor extremelor tricolore. 

Min.35 România - Germania 15-13 Înscrie și Dindiligan. Neagu joacă centru, Buceschi a trecut inter stânga. Andreea Popa e pe inter dreapta. 

Min.32 România - Germania 14-11 Neagu și Laslo marchează rapid în debutul actului secund.

A început repriza a doua!

PAUZĂ! România intră la cabine cu un avans excelent. Grație unei defensive fără cusur și a intervențiilor Dacianei Hosu, România a reușit să ordoneze atacurile poziționale și să gestioneze cu luciditate fiecare fază. Neagu a intrat în minutul 18 și a marcat două goluri din două aruncări, în timp ce Eliza Buceschi a înscris cinci goluri din nouă aruncări.

Pera a cerut un time-out decisiv când nemțoaicele crescuseră substanțial nivelul de joc. Urmează 30 de minute de foc. Hai, România! 

Min.29 România - Germania 12-9 Cristina Neagu mai găsește un culoar și aruncă devastator de la 9 metri. 

Min.28 România - Germania 11-8 GOOOOOOL Cristina Neagu! Prima reușită a interului stânga la această ediție a Campionatului Mondial. 

Min.27 România - Germania 10-7 Eliza Buceschi înscrie al cincilea gol din opt aruncări. 

Min.24 România - Germania 9-7 Dialog excelent Neagu - Pintea! Pivotul României se înșurubează pe semicerc și aruncă lângă bară, fără speranțe. Colaborarea de la CSM București e eficientă și la națională, iar după ce Pera a cerut time-out tricolore par mai sigure. 

Min.22 România - Germania 8-7 Florentin Pera solicită time-out.

Min.20 România - Germania 8-7 Până în minutul 20, tricolorele au înscris opt goluri din 14 aruncări. Nemțoaicele au făcut un pas în față se apără mai sus pentru a contracara morișca de pase a României. 

Min.18 România - Germania 8-5 Pera o trimite pe teren pe Cristina Neagu, care inventează imediat o pasă genială. 

Min.16 România - Germania 8-5 Crina Pintea nu iartă și majorează avansul. 

Min.13 România - Germania 7-5 Asta echipă! Mege și poarta în seara asta! Hosu intervine providențial, Buceschi marchează din cădere, de la 9 metri, dintr-o situație dificilă.

Min.9 România - Germania 6-3 Eliza Buceschi aruncă la seminălțime de la 7 metri și tricolorele mai înfig un burghiu în moralul Germaniei. 

Min.8 România - Germania 5-3 Eliza Buceschi pătrunde cu schimbare de direcție și nu iartă. Două goluri avans, o injecție de moral excelentă. Neagu e încă pe bancă.

Min.7 România - Germania 4-3 Începem să mizăm pe extreme după un joc bun la linia de 9 metri. Sonia Seraficeanu își deschide unghiul și catapultează mingea sub transversală. 

Min.4 România - Germania 3-1 Crina Pintea ia prim-planul pe semicerc și marchează. Început perfect pentru România. Defensiva lui Pera rezistă și dă semne de speranță pentru un joc în care fundația unei victorii poate deveni apărarea ermetică.

Min.3 România - Germania 2-1 Laslo aruncă violent și tricolorele trec în avantaj. 

Min.2 România - Germania 1-1 Eliza Buceschi sparge defensiva nemțoaicelor și înscrie ca la manual. 

A început meciul! Hossu e în poartă / Cristina Neagu a început pe bancă 

UPDATE 18:30 Selecționerul Florentin Pera a trecut-o pe foaia de joc pe Cristina Neagu, care și-a revenit complet după accidentarea care a ținut-o în tribune la primele trei meciuri ale tricolorelor la CM.

Știrea inițială

România și Germania se vor înfrunta de la ora 19:00 în cadrul Grupei Principale III de la Campionatul Mondial. Cele două echipe se vor întâlni pe "Jyske Bank Boxen" din Herning.

România - Germania, LIVE TEXT de la ora 19:00 | Fetele lui Pera debutează în noua fază a CM de handbal feminin

Fetele lui Pera au câștigat două din trei meciuri până acum la Mondial. România le-a învins pe Chile cu 44-19 și pe Serbia cu 37-28 și a pierdut cu Danemarca în urmă cu două zile, scor 23-39.

Cristina Neagu a absentat de la primele trei partide ale tricolorelor, din cauza faptului că a fost accidentată, doar că împotriva Germaniei și-ar putea face apariția după ce a fost introdusă de Florentin Pera pe foaia de joc.

După meciul cu Germania, pentru selecționata României la handbal feminin urmează meciul cu Japonia de sâmbătă, 9 decembrie, ora 16:30, și cel de luni, 11 decembrie, cu Polonia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!