itana grbic Handbal Romania - Muntenegru Handbal

Itana Grbic, discurs impresionant după ce Muntenegru a distrus speranțele României spre o semifinală la EURO 2022

Autoare a opt goluri în meciul de la Skopje, Itana Grbic, centrul Muntenegrului, a avut cuvinte de laudă la adresa Cristinei Neagu, jucătoare care a criticat dur la final maniera de arbitraj. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Noiembrie 2022, 22:23
Data actualizarii: Marti 15 Noiembrie 2022, 22:34

România a ratat șansa de a ajunge cu încă un pas mai aproape de semfinale după ce a pierdut marți seara, la Skopje, scor 34-35 cu Muntenegru, în penultima partidă din Grupa Principală 2. 

Calme în momente cruciale, tricolorele au mizat pe inteligența și forța Cristinei Neagu, dar și pe un joc colectiv dezarmant pentru adversare, în câteva fragmente ale jocului.

Itana Grbic: "Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii"

Itana Grbic, jucătoare care a desfăcut de mai multe ori blocul defensiv pus la punct de Florentin Pera a avut cuvinte măgulitoare la adresa Cristinei Neagu și la adresa naționalei României.

„Sunt extrem de mândră de echipa mea. Știam că acesta este cel mai important joc pentru noi și cel mai greu - ca toate meciurile împotriva României. Și-au îmbunătățit jocul de la meci la meci și au cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu. A fost un joc interesant și l-am câștigat datorită grupului", a declarat pentru site-ul EHF cea mai bună handbalistă a Muntenegrului, Itana Grbic. 

  • Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 9 goluri, Buceschi 5, Dindiligan 4, pentru România, respectiv Grbic 8 şi Radicevic 8, pentru Muntenegru.

Dacă Germania nu învinge Franța în această seară, Muntenegru ajunge în semifinale, după o pauză de opt ani. Marta Batinovic, goalkeeper-ul Muntenegrului, a vorbit "la cald" despre victoria dificilă repurtată împotriva României. 

"Este cu adevărat minunată această performanță. Sunt atât de mândră de această echipă, jucăm ca  Sunt atât de fericită că mergem în Slovenia (n.r.: pentru semifinale). Totul este deschis. De asemenea, sunt mândră de fanii noștri, puteți vedea că au venit aici să ne susțină. Acest lucru este cu adevărat senzațional pentru noi", a declarat și Marta Batinovic, pentru site-ul EHF. 

Clasament

1. Franţa 6 puncte (3 jocuri)

2. Muntenegru 6 (4)

3. Spania 3 (3)

4. Olanda 3 (4)

5. Germania 2 (3)

6. România 2 (4)

În urma rezultatului, România, în pofida unui meci foarte bun, rămâne cu 2 puncte, iar Muntenegru, cu 6, obţine calificarea în semifinale.

În primul meci din grupa II, tricolorele au învins Spania, cu 28-27, iar în ultima dispută se vor confrunta, miercuri, cu Germania (ora 16.30).

Marţi seară se mai joacă în grupa II partida Franţa - Germania, iar în cazul unei victorii, campioana olimpică Franţa (6 puncte) merge în semifinalele Campionatului European.

Miercuri, în ultima zi a partidelor din grupele principale, se vor mai juca Olanda - Muntenegru şi Franţa - Spania.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies