Florin Pera Adrian Vasile Cristina Neagu nationala de handbal selecționer nationala de handbal Handbal

FRH a decis: cine e noul selecționer al naționalei feminine de handbal 

Cristina Neagu și colegele ei din prima reprezentativă vor avea un nou antrenor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 August 2022, 20:56
Data actualizarii: Marti 09 August 2022, 21:01

Antrenorul Florin Pera va fi noul selecţioner al echipei naţionale de handbal feminin, el fiind votat de subcomisia tehnică, anunţă Federaţia Română de Handbal într-un comunicat de presă publicat site-ul oficial.

Antrenor nou la naționala feminină 

Numirea sa va deveni oficială după validarea votului în Consiliul de Administraţie al FRH.

"Subcomisia tehnică a votat: Florin Pera va fi noul selecţioner al Naţionalei feminine de senioare - urmează validarea CA al FRH", se menţionează pe site-ul citat.Pera a declarat că postul de selecţioner reprezintă un vis împlinit, dar totodată şi o mare răspundere.

Ce a declarat Pera

"Ţin să mulţumesc comisiei tehnice şi în mod special tuturor antrenorilor pentru votul de încredere acordat, motiv de încredere şi responsabilitate într-o nouă şi importantă provocare a carierei mele. Chiar dacă am antrenat o echipă de top din Europa cu obiectiv de câştigare a Ligii Campionilor, pot spune că postul de selecţioner reprezintă pentru mine un vis împlinit, o mare onoare dar şi o mare răspundere", a afirmat noul selecţioner.

"Sunt un antrenor care se dedică şi pune suflet 100% la fiecare meci, lucru pe care vreau să-l imprim şi jucătoarelor la echipa naţională. Pun pe primul loc forţa grupului şi jocul colectiv. Aştept validarea şi în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, pentru a putea începe munca la echipa naţională. Hai România!", a adăugat el.

  • Florin Pera îl înlocuieşte în funcţie pe Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM Bucureşti, care ocupa postul de selecţioner al primei reprezentative de handbal feminin a României din 19 ianuarie 2021.
  • Pera (42 ani) a antrenat-o în ultimul sezon pe ŢSKA Moscova, după ce în prealabil pregătise formaţi SCM Râmnicu Vâlcea, cu care a cucerit un titlu de campion al României (2019).
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies