GALERIE FOTO Transfer de top pentru Everton! Cât a plătit pentru un mijlocaș de 20 de ani

Everton Amadou Onana Goodison Park Premier League Transfer Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 August 2022, 20:27
Data actualizarii: Marti 09 August 2022, 20:27

Everton a închis un transfer în această perioadă de mercato.

Everton l-a prezentat astăzi oficial pe Amadou Onana, venit de la LOSC Lille. Fotbalistul belgian este cotat la 10 milioane de euro și consolidează compartimentul median al echipei din Merseyside.

Jurnalistul sportiv Fabrizio Romano, expert în transferuri, a dezvăluit suma de transfer pe care a plătit-o Everton grupării din Ligue 1: 36 milioane de euro + 20% dintr-un viitor transfer. 

De asemenea, italianul a anunțat pe rețelele social media și timpul pe care-l va petrece Onana pe Goodison Park. Pe șapte ani a semnat mijlocașul defensiv. 

Cariera lui Amadou Onana

Onana evoluat la academia lui Zulte, Hoffenheim l-a transferat în 2017, însă a evoluat doar pentru reprezentativele U17 și U19. Hamburger l-au primit la echipă în vara anului 2020, ca un an mai târziu LIlle să-l mute în Ligue 1 pentru 7 milioane de euro, moment în care cota sa pe piață era 3 milioane. Acum, fotbalistul valorează 10 milioane de euro.

  • La națională, a fost convocat o singură dată

La Lille, belgianul a bifat 41 de apariții în tricoul clubului, unde a înscris trei goluri și a pasat decisiv într-o situație. Singurul roșu pe care l-a văzut direct a fost în Franța.

  • 1,95 m este înălțimea închizătorului
  • Onana s-a născut la Dakar, dar este Belgian
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!