EURO 2024 în România?! Ungaria s-a retras, iar românii vor să obțină organizarea Campionatului European de handbal feminin 

Campionatului European de handbal feminin 2024 Federatia romana de handbal Handbal
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 21:57
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 21:58

Campionatul European de handbal feminin este programat să se desfășoare în perioada 29 noiembrie - 15 decembrie 2024. 

Deși gazde inițiale pentru organizarea turneului au fost selectate Austria, Elveția și Ungaria, cea din urmă a decis să se retragă, renunțând astfel la organizarea Campionatului. Ungaria a anunțat în urmă cu câteva zile că nu mai poate găzdui EURO 2024, motivând costurile ridicate implicate. 

România, gata să organizeze Campionatul European de handbal feminin din 2024 

Federația Română de Handbal anunțase intenția de a aplica pentru a obține găzduirea Campionatului European din 2026, în contextul în care în prezent aparține Rusiei organizarea, însă se pare că românii s-au reorientat. Conform We Love Sport, președintele Federației, Constantin Din poartă discuții avansate cu Federația Europeană de Handbal, având sprjin și din partea Guvernului în acest sens, în vederea organizării Campionatului European din 2024, alături de Elveția și Austria.

Asta ar însemna ca costurile să fie mult mai mici, în contextul în care România le împarte cu Austria și Elveția, iar EHF s-ar fi arătat dispusă la negocieri, informează sursa citată. Discuțiile urmează să continue în Suedia, la finalele Campionatului Mondial la handbal masculin, acolo unde se vor afla Constantin Din, secretarul general Viorel Mazilu, dar și Xavi Pascual, selecționerul României la handbal masculin. 

În cazul în care România primește organizarea, țara noastră s-a arătat interesată să preia toate meciurile delegate Ungariei. Țara vecină trebuia să organizeze două grupe din turul preliminar, una din cel principal, dar și faza finală.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!