VIDEO EXCLUSIV Croația - România 23-25 (11-11). Fiesta la Koprivnica! Naționala feminină s-a calificat la Europeanul de handbal. Așa am trăit meciul fază cu fază

Croatia - Romania EURO 2024 Handbal feminin pro arena Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2024, 19:39
Data actualizarii: Duminica 03 Martie 2024, 21:30

Partida Croația - România a fost LIVE pe Pro Arena, VOYO și Sport.ro. 

CROAȚIA - ROMÂNIA 23-25 (11-11)

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Koprivnica, reprezentativa Croaţiei, scor 25-23 (11-11), în cea de-a patra partidă din Grupa 1 preliminară a Campionatului European din 2024. Tricolorele şi-au asigurat calificarea directă la turneul final din luna decembrie. 

Finalul a fost incandescent. Deși gazdele se duseseră la mijlocul reprizei secunde la un avans de cinci goluri, selecționata lui Florentin Pera a revenit treptat. Grație unei defensive ermetice, care a blocat principalele guri de tun ale croatelor, România și-a ridicat nivelul mental și a mizat mult pe acțiunile în extrema stângă. 

Croatele au căzut și fizic, și mental, iar Cristina Laslo a condus cu luciditate atacurile tricolorelor. Sonia Seraficeanu s-a aflat într-o formă excelentă la Koprivnica și a arătat maturitate în joc. Jocul cu pivotul a funcționat de la rar spre foarte rar. 

În celălalt meci al grupei, Grecia a învins Bosnia-Herţegovina cu 27-23.

 

România ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Croaţia, 4 puncte, Grecia, 4 puncte, Bosnia-Herţegovina, 0 puncte.

1. Romania 4 4 0 0 132 : 85 47 8

2. Croatia 4 2 0 2 110 : 90 20 4

3. Grecia 4 2 0 2 93 : 109 -16 4

4. Bosnia 4 0 0 4 80 : 131 -51 0

În ultimele meciuri, din aprilie, România va juca în deplasare cu Bosnia-Herţegovina şi acasă cu Grecia.

Unde are loc Campioantul European de handbal feminin 2024

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final, unde şi-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Croația - România 23-25. Echipa lui Pera s-a calificat la Campionatul European!

FINAL DE MECI la Koprivnica!

Min.58 Croația - România 23-23 România a avut atacul, dar a intrat în pasiv. Gazdele au șansă să treacă în avantaj. 

Min.55 Croația - România 23-23 Laslo înscrie! România revine de la -5. 

Min.52 Croația - România 23-21 Cristina Laslo înscrie din unghi mort, din extrema stângă. E primul gol la Koprivnica înscris de căpitanul României. 

Min.49 Croația - România 22-19 Corina Lupei reduce din diferență cu o aruncare imparabilă din extrema stângă. Selecționerul Croației cere time out. Mai sunt 10 minute din meci. 

Min.46 Croația - România 22-18 Kapitanovic, jucătoarea Rapidului, parează o aruncare de la 7 metri. Croatele rămân cu un avans de patru goluri.

Min.40 Croația - România 18-16 Sunt multe erori ale României pe faza de atac, însă apărarea e impresionantă și în actul secund. Pera nu a cerut deocamdată time out în repriza a doua. 

Min.35 Croația - România 16-15 Croatele încep să citească acțiunile tricolorelor, partea a doua pare mult mai dificilă pentru selecționata lui Florentin Pera. 

Min.33 Croația - România 13-13 Simara egalează. Început echilibrat de primă repriză. 

A început repriza a doua!

PAUZĂ la Koprivnica 

Gazdele au avut ultimul atac însă defensiva României a jucat inteligent și croatele s-au precipitat în momentul cheie, înainte de final. De la un 6-9 extrem de dur, selecționata lui Pera a revenit grație unui joc complex, cu o defensivă care știe să închidă culoarele. 

Sonia Seraficean a înscris patru goluri din patru aruncări, în timp ce Corina Lupei a marcat trei goluri din trei aruncări. Daciana Hosu a avut intervenții excelent mai ales în prima parte a actulu întâi. 

Min.29 Croația - România 11-11 Ana Ciolacu înscrie de pe pivot. 

Min.26 Croația - România 9-9 Defensiva impresionează. Extrem de mobilă, apărarea tricolorelor de desface excelent și joacă la intercepție. Mihai egalează pe contraatc. 

Min.24 Croația - România 9-7 Seraficeanu nu iartă de la 7 metri. 

Min.21 Croația - România 8-6 Klara Birtic trimite o aruncare violentă de la 9 metri, de pe inter dreapta, direct în vinclu. Excelenta detentă a croatei și-a spus cuvântul. Probleme mari: tricolorele joacă în inferioritate numerică. 

Min.17 România mizează pe aruncările de la 9 metri în contexul în care jocul cu pivotul nu funcționează la Koprivnica. Lorena Ostase încearcă să ia prim-planul dar nu primește mingi. 

Min.12 Croația - România 4-4 Apar erorile în jocul tricolorelor și gazdele, în uralele publicului de la Koprivnica, egalează după ce au fost conduse de România. De la 1-4 se ajunge la 4-4, moment în care Florentin Pera cere time out. 

Min.9 Croația - România 2-4 Posavec izbutește să o păcălească pe Daciana Hosu după o serie de cinci parade ale jucătoarei care va evolua din sezonul următor la CSM București. 

Min. 7 Croația - România 1-3 Bianca Bazaliu leagă două goluri. Interul stânga și-a asumat responsbailitatea și a amenințat poarta cu aruncări ca din tun de la 9 metri. 

România începe să ordoneze atacurile și nu se mai precipită pe faza ofensivă. Bazaliu și Laslo alternează pe faza de atac centru / inter stânga. 

Min.5 Croația - România 0-1 Seraficeanu marchează din exrtrema dreaptă după ce și-a deschis excelent unghiul. 

Min.3 Croația - România 0-0 Daciana Hosu are o nouă paradă, însă pe faza de atac Cristina Laslo și colegele ei nu găsesc culoare. 

Min. 1 A început meciul de la Koprivnica! Croația are primul atac. Daciana Hosu intervine providențial la o aruncare trimisă la semiînălțime. 

România va juca în galben.

Se intonează cele două imnuri. Cristina Laslo e căpitanul naționalei României în meciul de la Koprivnica. În tur, la Bistrița, selecționata lui Florentin Pera s-a impus cu 26-24. 

CROAȚIA - ROMÂNIA | Momentul imnurilor VIDEO

Știrea inițială

Cu o victorie în meciul de duminică, România e ca și calificată la turneul final din decembrie. În partida tur de la Bistrița, România a învins Croația, în primul meci oficial după retragerea Cristinei Neagu. 

Selecționerul Florentin Pera a numit-o căpitan de echipă pe Cristina Laslo, care în meciul tur a avut o evoluție concludentă, scor 26-24 pentru tricolore. 

Croația - România, LIVE pe Pro Arena și VOYO (duminică, 18:00)

"Adrenalina revine treptat spre nivelul de competiție. Fetele noastre își refac energia și pregătesc meciul cu Croația, din 3 martie. Ambele echipe își doresc victoria. Meciul va începe la ora 18:00 și va fi transmis în direct de ProArena.

Recuperarea după meciul tur, câștigat de România, îmbină ședințe video, tehnico-tactice, cu antrenamentele de punere în practică a schemelor câștigătoare. Încălzirea a început bine.

Cu atitudinea și mentalitatea la cote optime, avem încredere că ne vom atinge obiectivul", au scris cei de la FRH pe pagina de Facebook. 

În primele două etape, tricolorele au învins Bosnia (49-18) şi Grecia (32-20), astfel că se află pe primul loc al clasamentului, cu 6 puncte, urmate de Croaţia, cu 4.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia. Primele două clasate în grupele preliminare se califică la turneul final. La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!