Simone Tempestini a câştigat al şaptelea său titlu de campion naţional de raliuri

Simone Tempestini Campionatul National de Raliuri Sporturi Tempestini
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 21:00
Data actualizarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 21:11

Simone Tempestini şi-a trecut în palmares al şaptelea său titlu de campion naţional absolut de raliuri, sâmbătă, după ce a câştigat Raliul Braşovului - TESS Rally Braşov 2022, ultima etapă a Campionatului Naţionale de Raliuri.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) a câştigat categoric ultima etapă a sezonului, pilotul de origine italiană încheind pentru al cincilea an consecutiv pe prima poziţie în clasamentul general. Cu şapte titluri, Tempestini l-a egalat pe legendarul Ludovic Balint, şi este la doar unul singur de recordul lui Titi Aur, precizează site-ul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Tempestini avea un avans de 1 minut şi 11 secunde faţă de principalii contracandidaţi Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2) după prima zi, dar echipajul de la Napoca Rally Academy şi-a conservat sâmbătă rezultatul şi chiar a mărit ecartul cu încă aproape 7 secunde înaintea power stage-ului de la Bran.

Tempestini, victorie de etapă la Brașov

Pe ultima probă, în care a fost susţinut din plin de fanii săi, Tempestini a jubilat şi chiar a reuşit să se impună în mod entuziasmant, bucurându-se la final de a opta victorie din carieră la Braşov. Acesta deţine recordul de victorii la etapa de sub Tâmpa, notează sursa menţionată.

Tempestini (28 ani) a fost înregistrat cu timpul total de 01 h 25 min 43 sec 1/10, fiind urmat de Sebastian Barbu, la 01 min 18 sec 5/10. Barbu a devenit, pentru al doilea an consecutiv, vicecampion naţional.

Podiumul TESS Rally Braşov 2022 a fost completat de echipajul local Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2), la 3 min 5/10, Gîrtofan jr fiind la primul său podium general la finalul unui sezon, dar obţinând totodată titlul la asfalt.

În sezonul 2022, Tempestini a concurat pe Skoda Fabia Rally 2 Evo (macadam) şi pe Porsche 997 GT3 (pe asfalt), câştigând 6 raliuri, a încheiat o dată pe 2 şi în alte două rânduri a abandonat din cauza problemelor tehnice. S-a impus detaşat în Harghita, Sibiu, Bacău, Iaşi Cluj şi Braşov.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!