Bianca Bazaliu a reacționat după România - Japonia, la Campionatul Mondial de handbal feminin

Bianca Bazaliu Campionatul Mondial de handbal feminin Romania - Japonia Handbal
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 08:44
Data actualizarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 09:05
Naţionala României a învins reprezentativa Japoniei, sâmbătă, în Grupa Principală III a Campionatului Mondial, scor 32-28 (17-14). Reprezentativa lui Florentin Pera a ratat pătrunderea în sferturile de finală la turneului.

România a fost eliminată matematic din cursa pentru intrarea în sferturile turneului final chiar dacă a învins Japonia în etapa a doua din Grupa Principală III a Mondialului din Suedia, Danemarca și Norvegia. Tot în seria României, Danemarca a răpus Polonia și și-a consolidat poziția secundă în grupă - doar primele două locuri din Grupa Principală duc spre sferturile de finală. 

Bianca Bazaliu a reacționat după România - Japonia, la Campionatul Mondial de handbal feminin

Interul stânga Bianca Bazaliu a vorbit la finalul partidei cu reprezentativa asiatică despre felul în care tricolorele și-au ridicat nivelul mental pentru meciul cu Japonia. 

”A fost greu să ne remontăm după înfrângerea grea cu Germania, dar în același timp nu avem timp să stăm să ne gândim că am pierdut. Trebuia să fim focusate doar pe meciul cu Japonia, să nu mai suferim și mai mult.

Noi trebuie să ne facem treaba, să câștigăm. Așa, cine se gândea că Japonia o să învingă Danemarca? În primul rând trebuie să ne respectăm pe noi. Nu cred că e cineva aici care a venit cu un alt gând decât acela de a ne califica la turneul preolimpic. Din păcate am pierdut meciul cu Germania și pentru asta am suferit foarte mult”, a declarat Bianca Bazaliu, potrivit welovesport.

România, OUT de la Campionatul Mondial

România este eliminată de la Campionatul Mondial. Danemarca a învins Polonia, scor 32-22, iar nordicele și-au consolidat poziția secundă. Chiar dacă înving Polonia, luni, tricolorele nu mai au nicio șansă pentru clasarea pe poziția secundă și calificarea în sferturile de finală.

În cazul în care România învinge Polonia, luni, iar Danemarca ar pierde contra Germaniei, România și Danemarca ar fi la egalitate de puncte, însă nordicele ar termina pe 2 datorită meciului direct (39-23).

Cum arată clasamentul în grupa României cu o rundă înainte de final

1. Germania - 8p (4 meciuri, golaveraj 119-90)

2. Danemarca - 6p (4 meciuri, golaveraj 122-93)

3. România - 4p (4 meciuri, golaveraj 114-119)

4. Polonia - 4p (4 meciuri, golaveraj 93-116)

5. Japonia - 2p (4 meciuri, golaveraj 115-121)

6. Serbia - 0p (4 meciuri, golaveraj 91-115)

Se califică în sferturile de finală primele două clasate.

Meciurile rămase în grupa României

Luni, 16:30: Japonia - Serbia

Luni, 19:00: Polonia - România

Luni, 21:30: Germania - Danemarca

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!