Interviu impresionant cu unul dintre cei mai apreciati handbalisti romani. Cum a reusit Dan Savenco la performante remarcabile cu Dinamo 

Dan Savenco a fost invitatul Geaninei Ilies pentru un interviu din seria "Hai sa fim Super!"

Celebrul handbalist roman a vorbit despre cariera sa, despre cum a ajuns sa indrageasca sporturile de echipa, dar si despre atmosfera pe care o creeaza suporterii lui Dinamo la meciurile echipei. 

... despre inceputul carierei: "Sportul iti ofera o anumita educatie, am preferat intotdeauna sporturile de echipa. La 18 ani am plecat de la Galati, am avut multe de invatat de acolo, e un oras un pic violent. Sunt singurul dintre prietenii mei care au facut sport de performanta, nu mi-a placut sa stau in acel anturaj, nu era locul meu acolo."

... despre handbalistul pe care l-a apreciat cel mai mult: "Am avut un idol in handbal, mi-a placut foarte mult un suedez, Lars Stefan Lövgren, nu neaparat prin jocul pe care il avea, ci prin atitudinea sa. Sunt foarte multe lucruri pe care nu trebuie sa le spui ca sa le transmiti. Imi placea mesajul nonverbal, mesajul trupului, ceea ce facea in teren ca sa-i mobilizeze pe ceilalti coechipieri."

... despre antrenorul care i-a marcat cariera: "Ion Craciun este antrenorul care m-a format, care mi-a fost mentor, cu care si acum discut. Ii multumesc ca a avut incredere in mine si ca a avut rabdare. Sunt o persoana cu care se lucreaza destul de greu, sunt destul de incapatanat si de orgolios. A fost ca al doilea tata, este un antrenor dur, niciodata nu era multumit, dar vedea potentialul."

... despre suporteri si atmosfera de la meciuri: "Nu s-a inceput cu sala plina, erau vreo 300 de suporteri, insa usor-usor s-au simtit rasplatiti de aceste victorii. Nu ne putem compara cu fotbalul, dar acum am reusit sa umplem salile. Aportul lor este foarte mare, sunt momente dificile, ei sunt acolo in spate. Noi nu avem spectatori, avem suporteri. Iti transmit aceea energie in momentele grele."

Toate interviurile cu nume importante din sportul romanesc, destainuiri despre copilaria lor, cum au ajuns campioni, le gasiti aici

Urmareste mai sus materialul video complet cu povestile spuse de Dan Savenco!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Dezastru în trenurile CFR. Oamenii călătoresc în condiții inumane, fără aer condiționat și în mizerie
BRAT
Modifică setările cookies