HAI, ROMANIA | "Doar prin munca poti ajunge sus, prin nimic altceva!" Povestea RECHINULUI NEGRU din lotul pentru Rio! Are 13 ani si e cea mai tanara sportiva a Romaniei la JO

Campania "Hai, Romania" continua cu povestea Anei Dascal.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2016, 13:28
Data actualizarii: Joi 04 August 2016, 13:33

"Ma numesc Ana Dascal, am 13 ani, practic inotul de performanta si sunt cea mai mica participanta din lotul Romaniei care merge la Rio. Am inceput sa practic inotul la varsta de 3 ani si jumatate. M-au dus parintii la bazin, iar performanta am inceput-o la 9 ani. Parintii imi ziceau ca am prea multa energie si s-au gandit sa ma duca la inot si asa mi-am inceput cariera. Simteam ca nu mai vreau sa ies din bazin. Imi placea atat de mult incat am vrut sa stau mai mult acolo"

"Eram mai rebela, cred ca eram singura care nu facea ce spunea antrenorul. Mi se spune Rechinul Negru, asta e porecla mea. Imi place, e fioroasa. Cred ca pe la varsta de 9 ani mi-am dat seama ca vreau sa fac performanta, la 10 ani am avut si primul campionat national unde am castigat 3 din 4 probe. Asta m-a activat foarte tare."

"Parintii mei sunt cei mai mari sustinatori ai mei si ei m-au sustinut foarte mult pana acum. le multumesc foarte mult. Imi e dor de ambii parinti, imi e greu, pentru ca sunt destul de mica si mi-a fost greu sa ma obisnuiesc fara ei, dar am reusit pana la urma. La scoala pana acum m-am descurcat foarte bine. Pe anul acesta m-am inscris la liceul cu program sportiv, ca sa fac doua antrenamente pe zi. E foarte ok, adica imi place multe scoala. Nu imi place romana, nu o inteleg deloc. Matematica imi place mult pentru ca e totul despre logica si cred ca ma ajuta si la acest sport pentru ca trebuie sa stiu cum sa fac unele curse, cum sa imi dozez energia. Cand voi fi mare vreau sa raman in sport, mi-as dori sa fiu presedintele federatiei de natatie."

VEZI IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" CELE MAI TARI POVESTI ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

"In timpul liber de obicei ies la film sau fac shopping sau ies cu prietenii in parc. Merg cu parintii la shopping, ma ajuta sa-mi aleg hainele. Ma uit la pantofi, adidasi, haine colorate."

"Proba mea preferata este de 100 liber, deoarece e pe sprint si acolo e bataia foarte puternica. Am primit o invitatie de la federatia internationala pentru proba mea. Mi s-a dat aceasta sansa, sunt foarte recunoscatoare, m-am bucurat atat de tare, stiind ca sunt cea mai mica participanta din lotul Romaniei Sper sa nu dezamagesc."

"Sa merg la Olimpiada de la varsta asta este o experienta care ma va ajuta mult pe viitor si un vis devenit realitate. Abia astept sa ajung acolo, imi voi vedea idolii. La Tokyo 2020 vom putea discuta altfel, la alt nivel, voi putea vorbi si despre o medalie."

"Doar prin munca poti ajunge sus, prin nimic altceva. Multa, multa munca!" - Ana Dascal.

VEZI IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" CELE MAI TARI POVESTI ALE SPORTIVILOR ROMANI LA RIO

Modifică setările cookies