Ivan Kuliak Gimnastica

Prima reacție a gimnastului rus după gestul sfidător făcut în fața unui adversar din Ucraina: "Au cerut să fim scoşi din competiţie"

Gestul făcut de gimnastul Ivan Kuliak la Cupa Mondială de la Doha a stârnit reacții dure la nivel internațional.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Martie 2022, 16:52
Data actualizarii: Marti 08 Martie 2022, 16:58

Sportivul rus și-a lipit pe echipamentul de concurs litera Z, simbol care a fost observat și pe tancurile care au intrat în Ucraina. Potrivit informațiilor apărute pe internet, acesta semnifică "pentru victorie".

Kuliak, care a fost în armată la sfârșitul anului 2021, a urcat pe podium cu același echipament, el clasându-se pe locul al treilea în finala de la paralele, finală câștigată de gimnastul ucrainean Illia Kovtun. 

La câteva zile după escaladarea scandalului iscat de acest gest, sportivul rus a oferit primele declarații pe acest subiect.

"Am răspuns provocării făcute de gimnasta din Ucraina. Ideea de a plasa litera Z pe echipament a apărut după ce ucrainenii ne-au provocat tot timpul, ne-au strigat multe lucruri urâte şi au cerut să fim scoşi din competiţie. Nu am ştiut până în ultimul moment dacă vom avea voie sa concurăm", a declarat Kuliak, potrivit RIA Novosti.

Cum a reacționat antrenoarea lui Kuliak

Ieșirea elevului său, susține Rodionova, ar fi fost un o replică pentru comportamentul avut de ucraineanca Daniela Batrona, care a refuzat să împartă podiumul, tot la paralele, cu sportivele din Rusia.

"Cumva a fost nevoie să raspundem la aceste provocări! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când acea fată de 16 ani din Ucraina (n.r.: - Daniela Batrona) nu a ajuns pe podium cu sportivii noştri cum a fost?

Ea probabil nu ştie cum copiii noştri au murit în Donbass. Pentru că noi tăcem și ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul. Ni se cere să nu provocăm, dar ei nu se opresc. Nu putem continua să trăim așa", a spus Rodionenko pentru RIA Novosti, citat de eurosport.ro.

Modifică setările cookies