Gimnastul rus Ivan Kuliak, vizat de o procedură disciplinară după „comportamentul şocant” de la Doha

Ivan Kuliak gimnastica Gimnastica
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 12:13
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 12:18

FIG a demarat o procedură disciplinară la adresa rusului Ivan Kuliak, care a făcut un gest reprobabil la CM de gimnastică artistică de la Doha.

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat că va deschide o procedură disciplinară împotriva sportivului rus Ivan Kuliak, pentru „comportamentul şocant” pe care l-a avut la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha (Qatar), în weekend, când a afişat la ceremonia de premiere un simbol de susţinere a invaziei ruse în Ucraina, relatează Reuters.

Gimnastul de 20 de ani s-a clasat pe locul al treilea în finala de la paralele la concursul de la Doha, iar la ceremonia de premiere a afişat litera „Z” pe piept, lângă gimnastul ucrainean Ilia Kovtun, care cucerise aurul.

Forţele armate ruse au folosit litera „Z” ca simbol de identificare a vehiculelor lor în invadarea Ucrainei. Unii susţinători ai invaziei au folosit şi ei acest simbol.

„Federaţia Internaţională de Gimnastică poate confirma că va cere Fundaţiei de Etică în Gimnastică să deschidă o procedură împotriva lui... Kuliak, în urma comportamentului şocant avut la Cupa Mondială pe aparate”, a anunţat FIG, într-un comunicat, potrivit agerpres.

FIG a anulat toate evenimentele programate în Rusia şi Belarus, adăugând că nu va organiza alte competiţii în cele două ţări până la noi ordine.

„FIG a adoptat mai multe măsuri contra Rusiei şi Belarus pe 4 martie. Din data de 7 martie 2022, sportivii şi oficialii ruşi şi belaruşi, inclusiv arbitrii, nu vor mai avea dreptul se a lua parte la competiţii organizate de FIG sau licenţiate de FIG”, a precizat organizaţia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!