GALERIE FOTO A fost desemnat jucătorul sezonului din Germania. Are 21 de ani și e comparat cu Lionel Messi

florian wirtz Bayer Leverkusen Bundesliga Germania
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 17:35
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 17:36

Mijlocașul ofensiv al campioanei Bayer Leverkusen a fost desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga, conform anunțului făcut luni (20 mai) de Liga Germană de Fotbal (DFL).

Florian Wirtz a impresionat pe tot parcursul sezonului și a fost singurul jucător care a fost ales de trei ori jucătorul lunii de DFL, în octombrie, decembrie și februarie. În drumul spre titlu, germanul și-a trecut în cont 11 goluri marcate și 12 pase decisive livrate și a reușit să își demonstreze calitățile de playmaker.

Wirtz, crucial pentru sezonul invincibil

Performanțele lui Florian Wirtz au fost cruciale pentru succesul lui Bayer Leverkusen, echipă care a reușit să câștige primul său titlu de campion în Bundesliga. Internaționalul neamț se așteaptă să joace un rol important și în echipa națională a Germaniei la EURO 2024, unde speră să continue forma excelentă.

Germanul este la un pas de triplă

Pe lângă titlul de campion, Wirtz și Bayer Leverkusen au șansa de a încheia sezonul cu o triplă istorică. Nemții se vor confrunta cu Atalanta în finala Europa League pe 22 mai, urmată de o confruntare cu FC Kaiserslautern în Cupa DFB, trei zile mai târziu.

Un sezon memorabil

Alăturându-se echipei de seniori în vara anului 2020, Florian Wirtz s-a alăturat elitei fotbalului german și a continuat tradiția jucătorilor tineri și talentați care fac diferența în Bundesliga. Premiul pentru jucătorul sezonului reprezintă o recunoaștere binemeritată pentru tânărul mijlocaș, care a demonstrat o maturitate și o constanță remarcabile pe parcursul întregului sezon.

Anul trecut, premiul a fost acordat fostului jucător al lui Dortmund, Jude Bellingham, care evoluează în prezent la Real Madrid. Wirtz preia astfel ștafeta și se pregătește să continue să strălucească atât la nivel de club, cât și la nivel internațional.

Xabi Alonso l-a comparat pe Wirtz cu Lionel Messi

"În fotbal există jucători buni și jucători care sunt arată bine pe teren. Jucătorul care doar arată bine se pricepe, dar nu e neapărat eficient.

De ce e Messi atât de bun? Fiindcă știe când și cum să dea pase simple. Nu trebuie să fii mereu spectaculos, dar trebuie să iei decizia cea mai bună și inteligentă. De asta Florian Wirtz e atât de bun! El poate face asta.", a spus Xabi Alonso, tehnicianul lui Bayer Leverkusen, la o conferință de presă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!