Daca era film, ar fi putut lua un Oscar. Poveste senzationala in Bundesliga: un refugiat de 19 ani a marcat primul sau gol, la 2 ani dupa ce a fugit din Africa cu un ghiozdan in spate

Daca era film, ar fi putut lua un Oscar. Poveste senzationala in Bundesliga: un refugiat de 19 ani a marcat primul sau gol, la 2 ani dupa ce a fugit din Africa cu un ghiozdan in spate

In urma cu doi ani fugea fara orizont din calea razboiului, insa acum simte pentru prima data gustul succesului. Este povestea lui Ousman Manneh, un fotbalist gambian legitimat la Werder Bremen.

Ousman Manneh avea doar 17 ani cand, cu un ghiozdan in spate, fugea din Gambia. 

De teama conflictelor civile iscate pe fondul amplificarii opozitiei fata de regimul presedintelui Yahya Jammeh, aflat la conducerea tarii de peste 20 de ani, dar si a saraciei, tanarul Ousman a pornit intr-o cursa pentru salvare si pentru crearea unui viitor.

Acesta a povestit dupa meciul Werder 2-1 Bayer Leverkusen, in care a marcat primul sau gol din cariera in Bundesliga, ca a avut nevoie de mult timp pentru a ajunge in Germania.

Initial, tanarul, care avea pe atunci doar 17 ani, a ajuns intr-un azil pentru refugiati. Dupa ce s-a "cazat", acesta a inceput sa dea probe de joc la diverse echipe, fiind remarcat de un antrenor al echipei secunde a lui Werder Bremen.

Timp de un an, Ousman Menneh a evoluat pentru echipa secunda, iar in acest sezon a fost chemat la prima formatie.

Ousman Menneh a inscris primul sau gol in Bundesliga in victoria lui Werder 2-1 cu Bayer Leverkusen, dupa ce a profitat de o minge ajunsa in centrul careului advers si a sutat pentru golul victoriei.

"Nu-mi vine sa cred. E real sau visez? Este cel mai important moment din viata mea. Imi este greu sa descriu ceea ce simt", a spus el in presa germana.

"Sunt mandru sa fiu primul jucator din Gambia care a evoluat in patru meciuri in Bundesliga si primul care a marcat un gol in campionatul german", a mai spus el.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Înmormântarea Prințului Philip, în imagini. Ce ar fi avut Regina asupra ei, în geantă. GALERIE FOTO
BRAT
Modifică setările cookies