Borussia a gasit ANTIDOTUL pentru Bayern. Pep isi ia adio de la jucatorii lui Klopp! Dortmund devine un GIGANT international

Borussia a gasit ANTIDOTUL pentru Bayern. Pep isi ia adio de la jucatorii lui Klopp! Dortmund devine un GIGANT international

Borussia Dortmund cauta solutii pentru a micsora diferenta fata de Bayern Munchen, club care ii "fura" vedetele in fiecare an. 

Pentru a putea tine pasul cu rivalii din Munchen, Dortmund scoate la vanzare 5% din actiuni, asta la o luna dupa ce 9% din actiunile clubului au fost cedate unuia dintre sponsori pentru 300 de milioane de euro, scrie Bloomberg.

Dortmund a fost aproape de faliment in 2005, dar si-a revenit cu ajutorul managementului inteligent si al fanilor, iar acum cauta sa devina o forta financiara in Europa.

Borussia Dortmund e singurul club german listat la bursa, iar sefii clubului spera sa vanda cel putin 5% din actiuni catre doi parteneri strategici care sa achizitioneze pachete egale de actiuni.

"Nu trebuie sa fie o companie germana sau unul dintre sponsori. Un partener strategic nu trebuie sa fie un fond, ci un inviestitor cu interes de sponsorizare pe termen lung", a spus recent presedintele Hans-Joachim Watzke, omul care a ridicat Dortmund in colaps si a condus-o spre titlul de campioana in 2011 si 2012.


Dortmund si-a revenit din problemele financiare si a trecut pe profit, dar diferenta fata de Bayern ramane una mare. Clubul din Munchen a transferat recent doua produse excelente ale clubului din Dortmund, pe Mario Gotze si Robert Lewandowski, datorita salariilor mult mai mari platite de campionii Germaniei.

"Liga noastra este in ascensiune, dar fiecare astfel de liga are nevoie de 2-3 cluburi care sa exceleze atat la nivel national cat si international. Borussia a demonstrat ca o asemenea ascensiune este posibila. Nimic nu a prevestit pozitia in care ne aflam azi. Acum putem ajunge si mai departe cu putin ajutor", a mai spus Watzke.


KLOPP RAMANE! VEDETELE ECHIPEI NU MAI PLEACA!

Borussia detine unul dintre cei mai cautati antrenori din Europa in acest moment, iar presedintele clubului german anunta ca Jurgen Klopp va ramane la club cel putin pana in 2018, cand ii expira contractul. "Ne putem baza unul pe altul. Povestea noastra continua, e una frumoasa", a spus Watzke.

Dortmund a reusit deja sa isi mareasca bugetul de salarii in aceasta vara, dupa semnarea noului contract cu sponsorul Evonik. Borussia plateste acum 120 de milioane de euro pe sezon in salarii pentru jucatorii ei, spre deosebire de sezonul trecut, cand bugetul era de 80 de milioane. Watzke spune ca suma va fi suficienta pentru a tine vedete ca Hummels sau Reus la club, jucatori vanati de majoritatea gigantilor din Europa. 


BORUSSIA DEVINE BRAND INTERNATIONAL!

Presedintele clubului german anunta un viitor international pentru Borussia. Clubul va avea birou in Singapore din luna octombrie, iar urmatoarea piata tintita de nemti este cea din SUA. Cluburi ca Manchester United, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Chelsea si rivalii Bayern obtin sume uriase din Asia sau America. In timp ce gigantii Europei au plecat peste mari si tari pentru pregatirea de vara, Dortmund a ramas in Germania si a jucat amicale cu echipe locale. Dortmund merge in Anglia pentru un amical de lux cu Liverpool, pe 10 august. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Barna: Trebuie un parteneriat cu BOR în campania de vaccinare. Bănescu: "E bine să ne amintim că avem 18 culte religioase"
BRAT
Modifică setările cookies