Germania

Bellingham are noi probleme! Declarația lui a făcut ”iureș” la Federația germană. E apărat de oficiali: ”Băiatul are 18 ani”

Declarațiile date de Jude Bellingham după Borussia Dortmund - Bayern Munchen au declanșat un scandal imens în Germania.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 16:32
Data actualizarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 16:42

La finalul meciului, tânărul mijlocaș englez de la Borussia a spus că "a fost delegat un arbitru care a participat în trecut la multe meciuri trucate din Germania". 

Probleme mari pentru Jude Bellingham, după Dortmund - Bayern

Bellingham a fost nemulțumit de penalty-ul acordat de Zwayer pentru Bayern în repriza secundă, la un henț comis în careu de Mats Hummels.

Pe lângă faptul că observatorii meciului au făcut o plângere penală împotriva englezului pentru declarațiile făcute, și Federația Germană de Fotbal s-a sesizat și a deschis o anchetă, iar Bellingham riscă, pe lângă amendă, și o suspendare, scrie The Sun.

„Comisia de control va analiza declarația jucătorului de la Dortmund Jude Bellingham cu privire la relevanța lor pentru legea penală sportivă”, a spus Anton Nachreiner, șeful Comitetului de Control din cadrul Federației Germane de Fotbal, potrivit sursei citate.

Bellingham, apărat de antrenor și de directorul sportiv

Marco Rose, tehnicianul celor de la Borussia Dortmund, a fost printre primii care l-au apărat pe puștiul de 18 ani, după declarațiile date.

”Astea sunt declarații făcute într-un într-o situație extrem de emoționantă și dezamăgitoare”, a spus Rose, care a fsot completat de directorul sportiv, Michael Zorc: ”Băiatul are 18 ani, vorbește după un joc aprins și emoționant. El vorbește despre fapte vechi, nu trebuie să faci asta”.

Ce a declarat Jude Bellingham

„Pentru mine nu a fost un penalty. Hummels se luptă pentru minge. Puteți să vă uitați și la multe alte decizii în acest meci. A fost delegat un arbitru care a avut știți, meciuri aranjate înainte, cel mai mare meci din Germania. La ce vă așteptați?”, a spus Jude Bellingham.

Jude Bellingham a făcut referire la un scandal de meciuri trucate petrecut în 2005, în care a fost implicat și Zwayer.

Atunci, arbitrul Robert Hoyzer a accpetat mită pentru a truca meciuri. Zwayer a fost asistentul său și ar fi primit și el, de asemenea, mită.

Scandalul a plecat după ce Zwayer și alți trei oficiali ar fi informat Federația Germană de Fotbal despre acest episod. Atunci, acesta a primit o suspendare de șase luni din arbitraj.

Modifică setările cookies