Germania

Plângere penală pentru starul lui Dortmund, după acuzațiile la adresa arbitrului din derby. Ce riscă acum

Jude Bellingham a avut un discurs dur la adresa arbitrului Felix Zwayer, după derby-ul Borussia Dortmund - Bayern Munchen 2-3.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 14:55
Data actualizarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 15:13

La finalul meciului, tânărul mijlocaș englez de la Borussia a spus că "a fost delegat un arbitru care a participat în trecut la multe meciuri trucate din Germania". Bellingham a fost nemulțumit de penalty-ul acordat de Zwayer pentru Bayern în repriza secundă, la un henț comis în careu de Mats Hummels.

La o zi după meci, Bild anunță că observatorul de arbitrii Marco Haase a depus o plângere penală împotriva lui Jude Bellingham pentru defăimare și insulte. În cel mai rău caz, fotbalistul riscă să fie suspendat, anunță sursa citată.

Jude Bellingham a făcut referire la un scandal de meciuri trucate petrecut în 2005, în care a fost implicat și Zwayer.

Atunci, arbitrul Robert Hoyzer a accpetat mită pentru a truca meciuri. Zwayer a fost asistentul său și ar fi primit și el, de asemenea, mită.

Scandalul a plecat după ce Zwayer și alți trei oficiali ar fi informat Federația Germană de Fotbal despre acest episod. Atunci, acesta a primit o suspendare de șase luni din arbitraj.

Bayern a ajuns la 34 de puncte în Bundesliga și este în continuare lider, la patru puncte distanță de Dortmund, care ocupă locul doi. Bayer Leverkusen completează podiumul, cu 27 de puncte.

În următoarea rundă, Bayern va primi vizita celor de la Mainz, în timp ce Dortmund se va deplasa pe terenul lui Bochum.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies