Roxana Maracineanu bataie pe teren Nice Olympique Marseille Franta

Reacția Roxanei Mărăcineanu despre incidentele de la Nice. Ce părere are Ministrul Sportului despre bătaia din teren 

Meciul dintre Nice și Olympique Marseille a fost întrerupt în minutul 74, din cauza incidentelor care s-au petrecut pe teren.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 August 2021, 14:34
Data actualizarii: Luni 23 August 2021, 14:39

Câteva zeci de minute mai târziu, întâlnirea a fost suspendată, deoarece jucătorii echipei oaspete au refuzat să mai intre pe teren.

Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a oferit părerea ei despre ceea ce s-a întâmplat pe stadionul celor de la Nice, explicând că reacția jucătorilor de la OM a fost justificată.

"Mulțumită că jucătorii au fost apărați. Într-o partidă în care se iau de jucători și de arbitrii, este normal să se reacționeze. Îi vom lăsa pe jucători să se insulte, să arunce cu sticle de apă? Nu!", a declarat oficialul pentru BFM TV. 

"Este inacceptabil ca suporterii să arunce cu obiecte, să fie violenți, să intre pe teren. Cluburile care organizează partidele sunt responsabile de securitatea jucătorilor, a antrenorilor și a arbitrilor care se află pe teren, dar și pentru ceea ce se întâmplă în tribune. Probabil a existat o problemă de securitate dacă s-a ajuns la asemenea incidente", a explicat pentru France Info.

"Împotriva acestei agresiuni marcate îmi rezerv dreptul de a depune o plângere. Cu toate acestea, am văzut că Parchetul a fost deja sesizat astăzi. Sper că justiția își va putea continua munca cu calm și că vor exista sancțiuni penale împotriva celor care vor fi desemnați vinovați și mai departe mă aștept ca organismele sportive să ia sancțiunile disciplinare necesare, astfel încât acestea să devină un exemplu", a adăugat aceasta. 

De la ce a început scandalul de pe teren
 

Partida dintre Nice și Olympique Marseille a fost întreruptă în minutul 74, în urma unor incidente incredibile care s-au petrecut pe stadion. 

Scandalul a început în urma unui gest făcut de Dimitri Payet, cel în care s-a aruncat cu o sticlă în timp ce se pregătea să execute un corner. 

Jucătorul francez a luat sticla și a aruncat-o pe fanii lui Nice, gest care i-a înfuriat pe aceștia, iar de aici nu a fost decât un pas să se ajungă la o bătaie generală între jucătorii de la OM și suporterii formației gazdă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!