Girondins de Bordeaux Franta Ligue 2 Franta

Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu Girondins de Bordeaux, după ce inițial a fost retrogradată în liga a treia

Girondins de Bordeaux a primit, miercuri, acordul definitiv al Comitetului Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal pentru menţinerea în Ligue 2, după propunerea Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Franţa, care a dat aviz favorabil, luni, informează cotidianul L'Equipe.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 16:36
Data actualizarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 16:36

Girondins de Bordeaux, una dintre echipele de tradiţie din fotbalul francez, cu şase titluri de campioană naţională în palmares, a retrogradat sportiv în eşalonul secund la finalul sezonului trecut, după ce s-a clasat pe ultimul loc în Ligue 1.

Girondins de Bordeaux va juca în Ligue 2???? Communiqué du Club.???? pic.twitter.com/m6LfuvA20j

Gruparea din sud-vestul Franţei nu a fost capabilă însă să demonstreze Direcţiei Naţionale de Control şi Gestiune (DNCG), "controlorul financiar" al fotbalului francez, că ar putea să-şi îndeplinească obligaţiile financiare în sezonul următor, astfel că a fost retrogradată în liga a treia pe 14 iunie, decizie confirmată în apel pe 5 iulie.

Reunit miercuri, Comitetul executiv al FFF a urmat recomandările Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Franţa de a reintegra echipa în Ligue 2.

În schimb, Comitetul Executiv al FFF a cerut DNCG să exercite un control financiar întărit şi regulat la club în cursul sezonului 2022-2023.

 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!