Bordeaux ligue 3 Franta

NEWS ALERT Cutremur în Franța! Bordeaux a fost retrogradată în Liga a 3-a din cauza problemelor financiare

Miercuri, Comisia de Apel a Federaţiei Franceze de fotbal a respins apelul depus de conducerea clubului Bordeaux. Girondins va juca la anul în liga a treia.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 22:36
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 22:37

Girondins de Bordeaux a retrogradat sportiv în Ligue 2 la finalul sezonului 2021-2022, dar problemele financiare i-au adus o retrogradare în liga a treia – Championnat National.

Aceasta a fost dictată la 14 iunie de către DNCG - organismul care se ocupă de controlul financiar al cluburilor franceze. 

Bordeaux va juca în Liga a treia din Franța!

Gruparea din Bordeaux a depus un apel la Comisia specializată de pe lângă Federaţia Franceză, dar cum administratorii clubului nu au fost în stare să prezinte garanţii financiare pentru participarea în Ligue 2, Girondins va începe noul sezon din liga a treia.

Conducerea clubului bordelez a recurs însă şi la o ultimă şansă, făcând apel la CNOSF (Comitetul Olimpic şi Sportiv Francez). CNOSF urmează să se reunească rapid pentru a analiza dosarul clubului şi va da un verdicat care u va mai putea fi atacat decât în tribunalul administrativ.

Pentru a doua oară în ultimele patru decenii Girondins de Bordeaux este retrogradată într-o ligă inferioară din cauza problemelor financiare. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost la finele sezonului 1990-1991, când deşi echipa a ocupat locul 10 în prima ligă, a fost retrogradată în liga secundă.

News.ro.

Modifică setările cookies