Luis Enrique explică de ce l-a schimbat pe Kylian Mbappe la pauză: "A fost 100% decizia mea"

Luis Enrique kylian mbappe PSG Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Martie 2024, 08:15
Data actualizarii: Sambata 02 Martie 2024, 08:15

Luis Enrique a decis să îl înlocuiască pe Kylian Mbappe la pauza meciului AS Monaco - PSG 0-0, hotărâre care a provocat o mulțime de reacții în Franța.

După ce Kylian Mbappe ar fi anunțat conducerea lui PSG că nu își va prelungi contractul scadent în vară, Luis Enrique a abordat o strategie diferită în privința șeptarului echipei. În ultimele trei meciuri din Ligue 1, atacantul nu a mai fost integralist.

Luis Enrique explică de ce l-a schimbat pe Kylian Mbappe la pauză

La finalul partidei cu AS Monaco, Luis Enrique a transmis că decizia de a-l înlocui pe Mbappe i-a aparținut în totalitate, francezul nefiind accidentat.

"A fost 100% decizia mea. Mai devreme sau mai târziu va trebui să ne obișnuim să jucăm fără Kylian. În calitate de antrenor, misiunea mea este să găsesc mereu cea mai bună soluție pentru echipă, ceea ce cred eu că este cel mai bine pentru club", a spus Luis Enrique, citat de RMC Sport.

Jurnaliștii francezi au insistat în legătură cu subiectul Mbappe, însă Luis Enrique s-a limitat să adauge: "Nu voi intra în acest joc. Sunt un profesionist și ceea ce am spus colegilor voștri voi repeta până la meciul cu Real Sociedad. Nu este nicio problemă (n.r - cu Mbappe), pur și simplu așa gândesc eu că este cel mai bine. Nimic altceva".

Mbappe nu a mers însă pe banca de rezerve după ce a fost schimbat. La scurt timp după startul reprizei secunde, atacantul a apărut în haine noi și, destul de relaxat, a mers să urmărească restul jocului dintr-o lojă în care se afla și mama sa.

Pentru Mbappe a fost primul meci din acest sezon în care a fost înlocuit la pauză. După anunțul conform căruia va semna cu Real Madrid în vară, atacantul a fost rezervă neutilizată contra lui Lille (3-1), iar în partidele cu Nantes, Rennes și Monaco a jucat câte 28, 65, respectiv 45 de minute.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!