Paris Saint-Germain Barcelona Leo Messi Leonardo Franta

Dezvăluiri de la PSG din spatele transferului lui Messi: „L-am căutat în iarnă! Dorința lui ne-a motivat” 

Directorul sportiv al lui Paris Saint-Germain a vorbit despre transferul lui Leo Messi. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 16 Septembrie 2021, 18:20
Data actualizarii: Joi 16 Septembrie 2021, 18:24

Lionel Messi (34 ani) a fost unul dintre obiectivele șefilor de la Paris Saint-Germain de mai mulți ani. Directorul sportiv al clubului, Leonardo, nu s-a sfiit să recunoască acest lucru, iar în ultimul interviu acordat a oferit detalii despre transferul argentinianului la gruparea pariziană. 

Leonardo a vorbit pentru Canal+, acolo unde a mărturisit și când a fost prima dată când PSG a luat legătura cu Messi, pentru a-l transfera. În momentul în care și-a început mandatul, Joan Laporta îi critica pe oficialii francezi pentru modul în care vorbeau despre Messi și dorința de a-l aduce în capitala Franței. 

  • Leo Messi

Superstarul Barcelonei a rămas liber de contract la finalul lui iunie, dar catalanii nu au reușit să îi prelungească înțelegerea, deși Messi era pregătit să renunțe la jumătate de salariu și gata să semneze. Totul a picat în ultimul moment, iar în ziua în care trebuia anunțată prelungirea, a fost făcut oficial anunțul plecării

„Nu pot ascunde că am avut contacte cu el înainte, însă după luna ianuarie, când se afla în ultimele șase luni de contract. Nu am luat legătura cu Messi înainte de ianuarie 2021”, a spus Leonardo. 

Concluzia lui Leonardo după primele contacte 

După ce Paris Saint-Germain a încercat să îl contacteze pe Leo Messi, Leonardo a dezvăluit care au fost concluziile trase de șefii clubului: „Cred că ideea lui era să rămâna la Barcelona. Sincer, îi era clar că vrea să rămână și poate să își încheie cariera acolo”.

Leonardo: „Atunci s-a terminat povestea lui Messi la Barcelona!”

Directorul sportiv al lui PSG a comentat și momentul în care au început negocierile pentru aducerea lui Messi, după ce Barcelona a anunțat oficial despărțirea de cel mai important jucător din istoria clubului. 

„Atunci s-a terminat povestea lui Messi la Barcelona și am ajuns noi. Dorința lui de a veni la noi ne-a motivat mult să facem transferul. Să îți imaginezi un jucător precum Messi în tricoul lui Paris Saint-Germain, e ceva enorm, foarte frumos”, a declarat Leonardo citat de Mundo Deportivo.  

Totodată, oficialul clubului a profitat de ocazie pentru a-i elogia comportamentul lui Messi: „Îl cunosc. Este o persoană foarte corectă, serioasă și concretă”. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies