Patrice Evra amenda homofobie nationala frantei PSG Franta

VIDEO Ce a pățit fostul căpitan al naționalei Franței după ce i-a făcut ”pederaști” pe fotbaliștii de la PSG

Patrice Evra a primit sentința pentru „insultă publică la adresa unui grup de persoane din cauza orientării lor sexuale”.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 14:26
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 14:28

Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a Franţei, Patrice Evra, a fost amendat, joi, cu 1.000 de euro pentru insultă homofobă la adresa jucătorilor clubului Paris Saint-Germain în 2019, a anunţat Parchetul din Paris, informează lefigaro.fr.

Fostul fotbalist în vârstă de 41 de ani a mai fost obligat să plătească despăgubiri de 1.500 de euro celor două asociaţii de părţi civile, Mousse şi Stop Homophobia, precum şi câte 1.000 de euro pentru taxele legale.

Ce a spus Patrice Evra despre PSG în martie 2019

Într-un videoclip postat pe reţelele de socializare în martie 2019 după victoria lui Manchester United în faţa PSG în Liga Campionilor, fostul fundaş şi căpitan al clubului englez a spus: "PSG, voi sunteţi pederaşti.., aici bărbaţii vorbesc". Evra şi-a cerut iertare ulterior pentru postarea sa, precizând că nu este homofob.

Mousse şi Stop Homophobia, susţinute de colectivul anti-homofobie Rouge Direct, au depus o plângere pentru „insultă publică la adresa unui grup de persoane din cauza orientării lor sexuale”.

Însă judecătorul de instrucţie a reclasificat faptele drept „insultă nepublică” şi a trimis cazul instanţei de poliţie, considerând că fostul fotbalist „s-a exprimat într-un cadru privat pentru realizarea unui videoclip care a fost postat ulterior pe Snapchat fără ştirea lui".

”Remarcile homofobe ale unei personalităţi precum Patrice Evra alimentează ura şi violenţa”

Joi, avocatul lui Patrice Evra nu a dorit să reacţioneze imediat înainte de a putea ajunge la clientul său, care în prezent locuieşte în Dubai.

Într-un comunicat de presă, Étienne Deshoulières, avocatul asociaţiilor, a declarat că „remarcile homofobe ale unei personalităţi precum Patrice Evra alimentează ura şi violenţa împotriva persoanelor LGBT, în special în ţările în care homosexualitatea este reprimată penal, precum în Senegal, ţara de unde este originar Patrice Evra”.

Apărarea lui Evra: fotbalistul a vizat PSG, nu comunitatea homosexuală

În cadrul procesului din 15 decembrie, procurorul a cerut o amendă de 1.500 de euro, inclusiv 300 de euro cu suspendare, considerând că era „responsabilitatea” lui Patrice Evra ca „personalitate mass-media” să „aibă un discurs cetăţenesc şi respectuos cu toţi”. .

Consilierul fostului sportiv, Jérôme Boursican, a pledat că Evra nu a „dorit să facă rău comunităţii homosexuale”. „El a vizat PSG”, a asigurat el, amintind că fostul sportiv a publicat un videoclip de scuze a doua zi după difuzare.

news.ro 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!