„Care e Steaua?!” Trei glorii steliste s-au contrat pe această tema. Care a fost concluzia finală

FCSB Gabi Balint Helmuth Duckadam Marius Lacatus Steaua Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 21:12
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 21:24

FCSB și CSA Steaua își dispută de aproape opt ani palmaresul echipei care câștiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla.

Marius Lăcătuș, Helmuth Duckadam și Gabi Balint, trei dintre jucătorii care au ridicat trofeul deasupra capului și-au exprimat opinia în privința continuatoarei legendarei echipe Steaua București.

Lăcătuș și Balint o văd pe CSA continuatoarea Stelei din 1986, în timp ce Helmut Duckadam este de părere că FCSB este „adevărata Steaua”.

„Pentru mine Steaua e Steaua. Clubul Armatei, din Liga 2”, a spus Lăcătuț, completat de Balint: „Pentru mine Steaua e aia pentru care am jucat și câștigat atunci (n.r. Cupa Campionilor). În ziua de azi e Steaua Armatei”.

Cei doi au fost contraziși imediat de Helmut Duckadam: „Pentru mine cea care nu a retrogradat niciodată (n.r. - adică FCSB). Pentru el e cel mai greu (n.r. - Marius Lăcătuș), a fost de două ori antrenor la Steaua, a fost și președinte”.

„Hai să ne înțelegem, una e să fie FCSB, alta e să fie Steaua. Eu vorbesc de numele echipei. Eu am antrenat Steaua, cea care juca în Ghencea. Dacă nu ieșeau toate problemele astea la iveală probabil că rămânea așa. Din moment ce nu mai porți numele de Steaua înseamnă că nu ești Steaua”, i-a răspus Marius Lăcătuș lui Duckadam.

Imediat, portarul care a scris istorie la Sevilla și-a nuanțat răspunsul: „E continuatoarea, care a evoluat în Europa și peste tot. La ora actuală UEFA o recunoaște ca o continuare e echipei din 1986. Mă refer strict la echipă care a continuat”, a completat Duckadam.

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Anul trecut, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul secției de fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat. Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!