Webo, mesaj de ultima ora dupa scandalul URIAS cu Coltescu! "Sa se mearga mai departe. Noi am dat un exemplu!"

Webo, mesaj de ultima ora dupa scandalul URIAS cu Coltescu! "Sa se mearga mai departe. Noi am dat un exemplu!"

Pierre Webo, omul aflat in centrul scandalului din urma cu doua saptamani, cere masuri ferme de combatere a rasismului.

Webo e cel care s-a luat de Coltescu dupa ce romanul i-a confirmat arbitrului Hategan ca ar trebui sa-l sanctioneze identificandu-l pe margine dupa culoarea pielii.

Webo crede ca sanctiunile de pana acum nu au fost suficiente. Camerunezul vede un model in decizia luata de jucatorii de la PSG si Basaksehir in urma cu doua saptamani.

"Au fost campanii de sensibilizare din partea FIFA, din partea UEFA, din partea CAF (Confederatia Africana)... E bine, dar trebuie sa mergem mai departe pentru a lupta impotriva acestui flagel. Cred ca federatiile din tarile unde se comit acte de rasism trebuie sa mearga si ele mai departe.

Numai sanctiunile cu adevarat puternice, fie ca vorbim de latura sportiva sau de cea financiara, ar putea avea impact. Reactia celor doua echipe la Paris a fost un exemplu. Pentru ca atunci cand echipele pleaca de pe teren nu mai exista spectacol. In mod simbolic, e un moment marcant", a spus Webo pentru Jeune Afrique.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Filmul atacului petrolierului Mercer Street, care s-a soldat cu moartea unui român. Analist politic: Sunt victime colaterale
BRAT
Modifică setările cookies