Vlad Chiricheș nu se ascunde. Ce a declarat despre o posibilă convocare pentru EURO 2024

EURO 2024 FCSB Vlad Chiriches Fotbal intern Vlad Chiriches
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Martie 2024, 18:53
Data actualizarii: Joi 21 Martie 2024, 18:58

Vlad Chiricheș a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren pentru câteva luni și se pregătește alături de colegii de la FCSB.

Fundașul central a făcut parte din lotul liderului din Superligă la ultimele partide dinaintea pauzei competiționale, însă nu a fost utilizat pentru a fi siguri că recuperarea este completă.

Vlad Chiricheș speră să prindă convocarea la EURO 2024

Internaționalul român a vorbit despre obiectivele pe care le are pe teren scurt, transmițând că va face tot ce este posibil pentru a avea șanse să fie chemat la echipa națională.

"Cumva după ce m-am operat, mi-am trasat două obiective mari. E important acum să revin, să joc şi sper la final să pot spune că le-am îndeplinit. (n.r. - te referi la naţională) Da, nu mă ascund că îmi doresc să joc la naţională, e important să revin acum şi să joc restul meciurilor, apoi vedem ce decizie se va lua.

Din câte îmi aduc aminte, în perioada 2016 nici eu nu jucam foarte mult la echipa de club, dar la turneul final m-am simţit ca şi cum aş fi jucat. Cred că ideea de prezenţă la un Campionat European îţi dă suflu, îţi dă împlinire şi te ajută să dai tot ce ai mai bun în momentul ăla.

  • EURO 2024 este în exclusivitate la PRO TV, PRO ARENA și VOYO

Sunt sigur că naţională m-a ajutat foarte mult în cariera mea, de la Piţurcă, care m-a chemat când eram la Pandurii, nimeni altcineva n-ar fi făcut-o. Şi continuitatea cu Iordănescu, Contra, Daum, Rădoi. Au fost oameni care au avut încredere în mine şi m-au ajutat foarte mult. Şi, normal ca şi statutul meu de la naţională m-a ajutat în multe momente să am oferte de la echipe importante, din Italia, Anglia, sunt sigur că m-a ajutat foarte mult naţionala", a declarat Vlad Chiricheş, pentru Orange Sport.

Mihai Stoica: "Vlad Chiricheș, 9 meciuri de 90 de minute la FCSB"

Oficialul FCSB crede că Vlad Chiricheș va fi convocat la naționala României pentru EURO 2024. Ar fi o revenire a fundașului central sub tricolor după o pauză de doi ani.  

Mihai Stoica a fost întrebat ce fundași crede că vor ieși din actualul lot al României, convocat pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, dar și ce noutăți vede pentru EURO 2024, Mihai Stoica a răspuns: "Aș tăia Mogoș și Racovițan fără să stau pe gânduri, nu Rus. Rus a fost convocat și a mai și jucat. Mogoș nu știu ce caută acolo, e fundaș dreapta, e fundaș central, ce este? Cred că o să fie Chiricheș"

Întrebat despre șansele pe care le dă pentru ca Vlad Chiricheș să fie prezent la EURO 2024, Mihai Stoica a mai spus la Orange Sport: "9 meciuri de 90 de minute (n.r - în play-off, la FCSB) și eu cred că va fi. Știu cât de mult îl apreciază Edi".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!