Supercupa Italiei, amânată din cauza arabilor

Serie A Inter Milano Supercupa Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Octombrie 2023, 23:00
Data actualizarii: Marti 03 Octombrie 2023, 22:55
Italia a preluat modelul fotbalului spaniol și va juca Supercupa pe continentul vecin, în Arabia Saudită.

În urmă cu doi ani, în 2021, Spania a revoluționat șablonul tipic de Supercupă în campionatele europene. Federația de Fotbal din Spania, alături de Federația de Fotbal a Arabiei Saudite, au încheiat un acord prin care saudții preiau drepturile de televizare a meciurilor din Supercupa Spaniei.

Mai mult decât atât, spaniolii au trecut de la formatul cu două echipe, la cel cu patru, într-un sistem bazat pe semifinale și finale.

Italia a preluat modelul iberic și va avea un sistem cu patru echipe în Supercupa din 2024. Problemele au început deja, însă, pentru echipele din Serie A

Turneul, care debutează cu noul format de patru echipe, a fost programat inițial pentru primele zile ale lunii ianuarie 2024 pentru semifinale, finala fiind stabilită pentru 8 ianuarie. În urma unei solicitări din partea organizatorilor locali, Arabia Saudită , competiția va începe cu câteva zile mai târziu, noile date urmând să fie comunicate după următoarea reuniune a Consiliului Ligii, convocată pentru 9 octombrie.

Acest lucru a fost confirmat de Lega Serie A printr-un comunicat oficial: "Lega Serie A informează că a primit, din partea autorităților sportive arabe, o solicitare de a muta EA SPORTS FC SUPERCUP, din nou în cursul lunii ianuarie 2024. Noile date vor fi comunicate ulterior Consiliului Ligii convocat pentru 9 octombrie", scrie calciomercatto

La competiție participă patru echipe: Inter, câștigătoarea Cupei Italiei, Napoli, câștigătoarea Scudetto, Fiorentina, finalistă în cupă și Lazio, vicecampioana Italiei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!