Fotbal intern

Un stadion SIMBOL al Romaniei ar putea fi demolat! Arena de 100 de milioane in oras. Totul a fost dezvaluit

Se va construi un nou stadion de lux in Romania. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 21 Noiembrie 2020, 08:54
Data actualizarii: Sambata 21 Noiembrie 2020, 08:58

Timisoara va beneficia de o arena de 100 de milioane de euro in urmatorii ani. Noul stadion ar urma sa fie ridicat pe terenul pe care se afla in prezent "Dan Paltinisanu", care va trebui demolat.

Studiul de pre-fezabilitate este gata, iar in prezent se lucreaza la documentatia proiectului, lucrarile de demolare putand fi demarate in vara anului 2021. 

Reprezentantii CNI si ai Consiliului Judetean Timis au de ales intre doua variante pentru constructia noii arene. 

"Urmeaza ca cele doua variante alese sa intre in comisia tehnico-economica, sa obtina toate avizele si sa se treaca la studiul de fezabilitate, care sper sa dureze pana in trimestrul doi al anului viitor, urmand ca apoi sa se treaca la licitatia pentru proiectare si executie, pentru ca pana la toamna sa avem un constructor. Asta este foarte important.

Ambele variante au facilitati de cazare, adica hotel, spatii pentru servicii - magazine, dar si intrari special realizate care sa permita intrarea cu autospeciale si camioane de mare capacitate, nu cum este la Arena Nationala. Diferentele sunt la aspect ce tin de design si materiale", a explicat presedintele Consiliul Judetean, Alin Nica.

La Timisoara va fi construita si sala polivalenta, pentru care exista deja un teren gol pe care trebuie ridicata constructia. Lucrarile pentru sala nu sunt, insa, la fel de avansate ca cele pentru stadion, dar Nica a dat asigurari ca anul viitor se va putea face licitatia pentru proiectare si executie. 

Cele doua noi facilitati ar urma sa fie data in administrarea unei firme specializate in organizarea de evenimente. 

Modifică setările cookies