(Un) Rapid a debutat astazi cu victorie, dar situatia se complica si mai tare. Surpriza: Moraru a vandut "echipa originala" suporterilor cu 3.000 lei

(Un) Rapid a debutat astazi cu victorie, dar situatia se complica si mai tare. Surpriza: Moraru a vandut "echipa originala" suporterilor cu 3.000 lei

AS FC Rapid, formatie care detine o parte din palmaresul giulestenilor, a debutat astazi intr-un meci, castigand cu 5-2 impotriva unei echipe de liga a patra. Tot astazi Moraru a vandut actiunile "vechiului Rapid" cu 3.000 lei.

AFC Rapid, formatie inscrisa in aceasta vara de Horia Manoliu, cel care a primit dreptul de a beneficia de o parte din traditia clubului alb-visiniu ca urmare a unei decizii a fostului patron George Copos, a debutat astazi intr-un meci.

AFC Rapid a jucat cu FC Cornetu, castigand cu scorul de 5-2. Pentru echipa rapidista au evoluat juniorii grupei 1998/99, condusi de antrenorul Silvian Dobre.

De altfel, AFC Rapid este echipa care, potrivit Ilfov Sport, are sanse sa fie inscrisa direct in liga a patra, intrucat Bucurestiul nu dispune de indeajuns de multe echipe pentru aceasta divizie.

Moraru, acord pentru vanzarea actiunilor

In timp ce AFC Rapid a castigat primul sau meci din istorie, un amical disputat impotriva lui FC Cornetu, "vechiul Rapid" s-a vandut.

Prosport scrie ca Valerii Moraru a renuntat la pachetul majoritar de actiuni al FC Rapid in schimbul sumei de 3.000 lei. Actiunile au fost preluate de cativa suporteri, cei care au mai fost implicati in tranzactia care a presupus trecerea clubului de fotbal de la Adrian Zamfir la Valerii Moraru.

Vasile Paul Ciobanu, Alexandru Razvan Capraroiu si Catalin Tudor sunt cei care au preluat actiunile de la omul de afaceri moldovean Valerii Morari. Ori, mai exact, de la firma a carui actionar majoritar este acesta - Azuga Waters.

Prosport a obtinut o reactie din partea acestora, care sustin ca vor sa caute un investitor care sa plateasca datoriile, pentru ca mai apoi sa ceara dreptul echipei de a juca in Liga I.

"Deocamdata am semnat un acord. Mai departe, trebuie sa cautam investitori. Pe cineva care sa plateasca datoriile si care sa ne reprezinte, sa ne cerem dreptul de a juca in Liga I, drept pe care l-am obtinut pe teren. In fata LPF, pentru ca am fost nedeptatiti de Liga", a spus Razvan Capraroiu.

O problema nerezolvata pana acum este cea a creantelor catre Marfin Bank. Aceasta banca a sechestrat actiunile lui Moraru pentru o datorie de 250.000 euro, iar suporterii sustin ca noul investitor ar trebui sa o plateasca.

"Cu Marfin Bank este o problema, dar acolo suma nu e foarte mare. E vorba de 250.000 euro. Daca e cineva care sa vrea sa preia Rapidul, se uita in perspectiva si vede exact ce poate sa faca cu acest club. Nu cred ca ar fi inconvenient foarte mare 250.000 euro. Deocamdata, ce am semnat noi cu Moraru este un angajament, un acord prin care promite ca ne va vinde actiunile", a mai spus Capraroiu.

In cazul in care planul suporterilor va avea succes, un nou scandal poate aparea insa. Unul care va ajunge la TAS.

Viitorul patron ar urma sa fie obligat sa dea LPF in judecata la TAS pentru a cere inscrierea echipei in prima liga.

Pana acum s-au disputat insa 6 etape din noul sezon, iar pana la solutionarea problemei ar mai putea trece cel putin 10 etape. Astfel apare intrebarea: cum va putea LPF sa inscrie o echipa in Liga I in plin campionat?

In alta ordine de idei, aceasta tranzactie aparuta complica si mai mult lucrurile. In momentul de fata, o parte a suporterilor lupta pentru salvarea FC Rapid, in timp ce alti oameni cauta sa inscrie alte cluburi.

AFC Rapid si Miscarea CFR s-au inscris si ele la AMFB. La fel si o echipa cu numele SSC Rapid, care a disputat un meci cu VK Soccer, pierdut cu 4-13, insa care ar fi fost de fapt detinuta de niste fani dinamovisti.

O a patra formatie, AS FC Rapid, este cea care a invins Cornetu cu 5-2.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ministrul britanic al Sănătăţii stârneşte furie îndemnând populaţia să nu se "ferească" de coronavirus
BRAT
Modifică setările cookies