”Un lucru este cert”. Ilie Dumitrescu i-a răspuns lui Dănuț Lupu

Ilie Dumitrescu Danut Lupu Gica Hagi Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Februarie 2023, 01:16
Data actualizarii: Vineri 17 Februarie 2023, 01:17

Dănuț Lupu (55 de ani) a stârnit un val de reacții în lumea fotbalului românesc după declarațiile făcute la adresa lui Gică Hagi

Lupu a spus că ”nu-l consideră 'Rege'” pe Gică Hagi și a făcut o trimitere la anii în care fostul mare decar al naționalei a jucat pentru Barcelona și Real Madrid.

Ilie Dumitrescu a comentat declarațiile lui Lupu și i-a răspuns fostului mijlocaș de la Dinamo și Rapid. Actualul analist TV crede că Hagi putea câștiga Balonul de Aur în 1994.

Ilie Dumitrescu i-a răspuns lui Dănuț Lupu: ”Un lucru este cert”

„Ce să zic? Ce să comentez? Fiecare are dreptul să spună ceva. Un lucru este cert. Sunt foarte puțini jucători români care să fi jucat la Barcelona și la Real. Nu sunt foarte mulți. Eu eram în Mexic, în Cancun, ”Sunt din România” / ”Hagi!”. Asta cu selecția... nu știu, niciodată n-am simțit vreo implicare a lui Hagi la selecție. Pentru mine, Hagi era genul de jucător care ținea la toți cei din lot. 

(...)

Eu l-am prins pe Gicu Dobrin, dar eram copil, nu-mi dădeam seama. Dar era un jucător senzațional! În perioada aia, era clar un talent, ceva nativ, într-adevăr putea să joace la orice echipă de top. Dar pentru mine, cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc rămâne Gică Hagi. By far! De departe. Îți spun și cum îl simțeam în antrenament. Noi nu l-am ajutat pe el, că dacă îl ajutam putea să ia Balonul de Aur sau să fie cel mai bun jucător de la Mondial. Nu l-am ajutat cât trebuie.

Eu respect orice părere, dar în același timp am și eu o părere despre Hagi. Îmi doresc să mai văd un 10 ca Gică Hagi, un român care să ajungă la nivelul ăla. 

(...)

Dănuț Lupu a fost... l-am simțit, că am jucat contra lui. La ce calitate avea, n-aveam cum nici eu să joc mijlocaș stânga, și nici nu știu câți ani să jucăm mijlocaș stânga la echipa națională în fața lui Lupu. Dar mai contează și cum te pregătești, și ce faci... mai contează și aspectul ăsta. Dacă era numai sub bagheta lui Lucescu, putea să ajungă la un nivel extraordinar. Foarte bun jucător”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

VIDEO - Declarațiile lui Dănuț Lupu, la emisiunea SuperFanii

Dănuț Lupu: "Lumea să nu îmi impună că Hagi e 'Regele'. La Real Madrid și Barcelona nu a jucat, ci a fost în lot"

Lupu (14 meciuri la naționala României), campion cu Dinamo (1990) și Rapid (1999) și participant la CM 1990, spune că titulatura de "Rege" ar trebui să îi revină mai degrabă lui Nicolae Dobrin, legenda lui FC Argeș.

"Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e 'Rege". Da! (n.r - Dobrin a fost 'Rege'). Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta.

Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r - Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională.

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r - a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r - Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară. Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r - Anghel Iordănescu)", a spus Dănuț Lupu, la Fanatik.

  • Hagi, la Real Madrid (1990-1992): 84 de meciuri, 20 de goluri, o pasă decisivă. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.
  • Hagi, la Barcelona (1992-1994): 51 de meciuri, 11 goluri, 5 pase decisive. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.
  • Hagi, la Brescia (1994-1996): 66 de meciuri, 16 goluri, două pase decisive. Primul sezon în Serie A, al doilea în Serie B. După ce a promovat, a plecat la Galatasaray.
  • Hagi, la Galatasaray (1996-2001): 192 de meciuri, 71 de goluri, 63 de pase decisive. A câștigat Cupa UEFA, Supercupa Europei, 4 titluri naționale, două Cupe ale Turciei și două Supercupe ale Turciei.

VIDEO - Ioan Andone intervine în disputa ”Lupu - Hagi”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!