ULTIMA ORA | Mircea Sandu, trimis in judecata de DNA! Fostul sef de la FRF e acuzat de luare de mita

ULTIMA ORA | Mircea Sandu, trimis in judecata de DNA! Fostul sef de la FRF e acuzat de luare de mita

Veste proasta pentru Mircea Sandu

Mircea Sandu a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita. 

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal este acuzat ca a primit suma de 724.000 de lei mita de la doua persoane fizice - dintre care una reprezentanta a unei case de avocatura -, pentru ca FRF sa incheie doua contracte de asistenta juridica in 2009. Pe baza respectivelor contracte, firma de avocatura a incasat de la FRF doi ani mai tarziu 11.705.626 lei. 

 

Comunicatul integral al DNA

 

"COMUNICAT

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

SANDU MIRCEA, la data faptelor presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,

SANDU ELISABETA, sotia primului, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.

in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: 

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mita, suma de 724.000 lei, de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura.

Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009.

in baza acestor contracte, in cursul anului 2011, societatea de avocatura a obtinut de la Federatia Romana de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

in cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce apartin celor doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se arata in comunicatul DNA.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Subiecte Evaluare Națională 2021. Elevii susțin astăzi proba scrisă la Matematică
BRAT
Modifică setările cookies